Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doha: Finale bez Jankovićeve

DOHA - Ruskinja Vera Zvonareva i Amerikanka Venus Vilijams finalistkinje su VTA-šampionata u Dohi, čiji je nagradni fond 4,45 miliona dolara.

U polufinalu Zvonareva je danas savladala zemljakinju Jelenu Dementijevu sa 7:6 (9/7), 3:6, 6:3, a Vilijams Srpkinju Jelenu Janković sa 6:2, 2:6, 6:3.

Jankovićevoj je nastup u Dohi doneo 300.000 dolara i 265 bodova na WTA listi na čijem će prvom mestu i završiti godinu, što je još ranije obezbedila.

Prvi set >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << duela sa Vilijamsovom u potpunosti je pripao Amerikanki koja je brzo napravila dva brejka i povela sa 4:1. Taj deo igre Vilijamsova je i dobila sa četiri gema razlike, iako je Jankovićeva uspela da napravi jedan brejk, ali i da i treći put u prvom setu ispusti svoj servis.

Situacija se potpuno promenila u drugom setu.

Jankovićeva je u drugom gemu napravila brejk i ubrzo povela sa 3:0, ali je Vilijamsova uspela da smanji na 2:3 i izborila se za priliku da servira za izjednačenje. Usledila je, međutim, nova serija Jankovićeve koja je osvojila četiri gema uzastopce, pa je meč odlučen u trećem setu.

Odlučujući gem tog seta bio je treći u kome je Vilijamsova napravila novi brejk.

Jankovićeva je u šestom imala čak pet prilika za izjednačenje, ali ih nije iskoristila, pa je Vilijamsova zadržala prednost, a do konačnog trijumfa, posle dva sata i 11 minuta igre, stigla novim brejkom u poslednjem, devetom gemu.

Finale turnira u Dohi zakazano je za nedelju, ne pre 15.30.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.