Dogovor za izbor Spasojevića

Izvor: Politika, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor za izbor Spasojevića

Danas u 18 časova, u Medija centru na "Marakani", održaće se izborna Skupština fudbalskog kluba Crvena zvezda, na kojoj će posle neopozive ostavke Dragana Stojkovića bizi izabran novi predsednik kluba. Jedini predloženi kandidat za upražnjeno predsedničko mesto je uspešni srpski privrednik Toplica Spasojević, koga je zvanično predložilo Sportsko društvo Crvena zvezda, čiji je član Upravnog odbora. Dragan Stojković Piksi je 12. oktobra potpuno neočekivano napustio naš najtrofejniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << klub i sva predsednička ovlašćenja je preneo na potpredsednika kluba prof. dr Milana Tomića.

Tada je formirana Komisija za kandidovanje i izbor predsednika FK Crvena zvezda na čelu sa Tomićem i dvojicom članova: Dragoslavom Šekularcem i Vladicom Popovićem. Posle obavljenih konsultacija sa svim klupskim strukturama, tročlana komisija je nedavno na sednici Zvezdine fudbalske uprave izašla sa jedinim dobijenim predlogom: da kandidat za predsednika bude Toplica Spasojević, predsednik ITM grupe.

Pre nego što dođe do izbora prvog čoveka najvećeg srpskog fudbalskog kluba, predsednik u ostavci Stojković podneće izveštaj o radu u periodu dok je vodio Crvenu zvezdu, a potom će i formalno biti razrešen dužnosti. Po utvrđenom dnevnom redu, Spasojević će delegatima Skupštine izneti program petogodišnjeg razvoja i strategije, a zatim će uslediti glasanje o njegovom i izboru novih članova Upravnog odbora. Planirana je i rasprava o predlogu odluke o izmenama i dopunama Statuta kluba.

Da bi Toplica Spasojević bio izabran za predsednika Crvene zvezde, na osnovu klupskog Statuta, neophodno je da na sednici Skupštine prisustvuje više od polovine od ukupno 75 članova i da više od 50 odsto prisutnih glasa za predloženog kandidata. Teoretski, moguće je i da na samoj sednici bilo ko od članova Skupštine predloži novog kandidata za predsednika, ali takav scenario skoro da je isključen, jer je sasvim izvesno da će biti ukazano poverenje Spasojeviću, oko čije kandidature je praktično postignut konsenzus na "Marakani". Dakle, posle nešto više od mesec dana od Stojkovićevog povlačenja, večeras će Zvezda dobiti novog predsednika – Toplicu Spasojevića.

--------------------------------------------------------------------------

"Delije" uzdržane

Kako se saznaje, predstavnici navijača Crvene zvezde u Skupštini kluba, njih sedmorica, biće uzdržani prilikom glasanja da Toplica Spasojević bude predsednik, kao što je bio slučaj i kada je na čelo kluba došao Dragan Stojković, početkom jula 2005. godine.

Zvezdine "delije" su zauzele jedinstven stav da na današnjoj sednici ne pruže podršku Spasojeviću, ali neće biti ni protiv njegovog izbora. Oni žele da sačekaju prve poteze novog predsednika i tek na osnovu ostvarenih rezultata, na sportskom i poslovnom planu, zvanično će se oglasiti.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.