Dogovor na Terazijama, Ćurčić selektor Orlića

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Jan.2013, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor na Terazijama, Ćurčić selektor Orlića

Žurnalova najava dobiće narednih dana potvrdu. Radovan Ćurčić biće na sednici Odbora za hitna pitanja FSS izabran za selektora mlade reprezentacije.
Privremeni strateg Orlova pre dolaska Siniše Mihajlovića i uspešni prvi stručnjak Javora dobio je prednost u odnosu na Nenada Sakića, koga je na funkciju predlagao upravo selektor A tima.
Presudio je ipak, stav predsednika FSS Tomislava Karadžića. Ćurčić je već počeo pripreme za prvi test >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << sa svojim izabranicima, protiv Izraela 6. februara u Netanji.
Izraelci, domaćini PE za mlade ove godine, igraće sa generacijom 1990. godišta, koja se priprema za kontinentalni šampionat, nasuprot dve godine mlađim Orlićima.
Kvalifikacije za PE 2015. u Češkoj počeće u septembru. Žreb kvalifikacionih grupa biće održan 31. januara u Nionu.
Srbija će posle nekoliko ciklusa u prvom biti izvlačena iz drugog šešira i za protivnika može da dobije Španiju, Englesku, Holandiju, Italiju, Nemačku, Švajcarsku, Rusiju i Francusku, ali i nešto slabiju Švedsku ili Izrael.
Plasman na kontinentalni šampionat izboriće prvaci deset grupa i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije. PE u Češkoj biće kvalifikaciono za OI 2016. u Rio de Žaneiru, na koje će se plasirati tri prvoplasirane selekcije.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.