Dodik najavio milionsku pomoć Borcu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2019, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik najavio milionsku pomoć Borcu

U susret obeleževanja veka postojanja.

Srpski član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik obećao je veliku pomoć FK Borac za narednu sezonu u kojoj će se Banjalučani takmičiti u Premijer ligu BiH. Dodik je rekao da će institucije Republike Srpske odobriti pomoć od milion maraka za klub iz Platonove ulice kako bi Borac bio što konkurentniji naredne sezone.

- Borac se polako stabilizuje. Ostale su još neke obaveze iz prošlosti koje ćemo rešiti za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 60 dana kako bi stvorili uslove da Borac igra najznačajniju ulogu u prvenstvu BiH i da ubrzo napadnemo prvo mesto i izlazak na međunarodnu scenu. Da bismo to uspeli klub mora da ima potpuno čiste papire. Dugovanja prema državi rešavaćemo na za to primeren način. Borac ima ljubav koja se zove Banjaluka. Ovaj klub nisu napustili njegovi navijači. Odlučio sam da pomognem kako bi stvorili klub na ponos svih nas. To neće biti nimalo lako. Verujem da ćemo predanim radom u naredne četiri godine stvoriti respektabilan klub kako bi dočekali 100. rođendan klub na najbolji način i da baš tada imamo najbolju sezonu. Prvi cilj je da stabilizujemo finansije, Borac će od instituacija dobiti miliona maraka, plus rešavanje zaostalih dugova, a u drugom delu sezone klub će dobiti još milion maraka - rekao je Dodik, prenosi ATV.

Srpski član predsedništva rekao je da će pomoći i drugim klubovima kao što je FK Radnik, RK Borac ili ŽKK Orlovi. Klubovi koji nastupaju u regionalnim ligama reprezentuju Republiku Srpsku kaže Dodik i to je velika stvar. Dodik je dodao da je i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izrazio želju da podrži Borac, ali zbog ranije preuzetih obaveza nije bio u mogućnosti da se obrati javnosti na pres konferenciji na Gradskom stadionu u Banjaluci. Predsednik Borca Vico Zeljković zahvalio se na podršci. Istakao je da klub sve svoje obaveze izmiruje redovno i aktuelna uprava nije napravila ni marku novog duga.

- Imamo dva miliona maraka duga prema dobavljačima i poveriocima. Tu su još poreske obaveze prema državi - rekao je Zeljković, a na pitanje da li krivci za dugove iz prošlosti biti procesuirani rekao je da postoji adekvatna dokumentacija koja o tome svedoči.

- Neki dugovi su opravdani, neki nisu. Na kraju dana možemo reći da će to ubrzo biti prošlost - kazao je Zeljković

- To je stvar kontrolnih organa, a ova uprava ne treba da se bavi tim stvarima već samo da razmišlja kako da Borac bude bolji. Nikoga ne treba amnestirati i veoma je važno da se zna da li se neko ogrešio o imovinu Borca - poručio je Dodik.

Novi trener Borca Branislav Krunić na kraju je rekao da sportski sektor intenzivno traga za pojačanjima.

- Svima će biti jasno da je ovo novi Borac tako da će biti mnogo lakše pregovarati sa igračima koji su nam interesantni, a verujem da će sve veći broj fudbalera imati želju da dođe u Borac - rekao je Krunić.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Danica, supruga fudbalera Crvene zvezde, Milana Gajića

🥥🍍🍉

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Jun 30, 2018 at 12:50pm PDT

Honeymoon ! ❤🎆🌛

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Jun 3, 2018 at 10:09am PDT

#greece #crete #summer 🏖

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Jul 13, 2017 at 10:22am PDT

🏖

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Jan 12, 2017 at 12:09pm PST

🏊❄💑

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Dec 26, 2016 at 9:02am PST

👄

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Nov 18, 2016 at 11:12am PST

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.