Dodeljeni sertfikati za završenu obuku iz oblasti starog zanatstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2019, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljeni sertfikati za završenu obuku iz oblasti starog zanatstva

Lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje koja su uspešno završila obuku iz oblasti starog zanatstva i umetničkih dela, danas su dobili sertifikate.

S obzirom na to da su stari zanati deo narodne tradicije, koju je u vreme novih tehnologija teško sačuvati, ova obuka je od velike pomoći svima onima koji žele da nauče nešto novo ili da pokrenu sopstveni posao.

,,Obuka je dobro postavljena i u svakom slučaju mladim ljudima, i nama koji smo ovako u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srednjim godinama, će pomoći u smislu tog nekog planiranja preduzetništva", kaže Lazar Paroški, profesor likovne kulture.

,,Meni lično je pomoglo pošto sam imala polomljene ruke u zglobovima pre dve godine. Ali sam oduševljena šta sam uspela da uradim s obzirom da nikad nisam ni štrikala ni heklala", ističe Jelena Stevanov.

Ova mera, koja je u okviru akcionog plana zapošljavanja Grada Novog Sada, realizuje se nekoliko godina, a među pogodnostima koje obezbeđuje sertifikat, jesu skraćena procedura za dobijanje poslovnog prostora, niže zakupnine i bolji plasman proizvoda na domaćem i stranom tržištu.

Priprema i realizacija obuke ostvarena je u saradnji Gradske uprave za privredu, Nacionalne službe za zapošljavanje i Udruženja samostalnih zanatlija Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.