Dobrodošli na prve Evropske igre

Izvor: B92, 11.Jun.2015, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dobrodošli na prve Evropske igre"

Dan uoči otvaranja prvih Evropskih igara, u sportskom selu priređena je ceremonija dobrodošlice sportistima koji su pristigli u Baku.

Uz intoniranje himne podignuta je zastava Azerbejdžana kao zemlje domaćina, kao i zastava Evropskih olimpijskih komiteta.

Generalni direktor i ministar sporta i omladine Azad Rahimov poželeo je sportistima dobrodošlicu i puno uspeha na prvim Evropskim igrama.

"Za našu zemlju i za Baku velika je čast što ste se vi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najbolji sportisti Evrope, okupili ovde kako bi učestvovali na prvim Evropskim igrama. Verujemo da ćemo zajedno slaviti prijateljstvo i mir i uživati u vrhunskom sportu. Želim vam svima puno uspeha i da dugo pamtite ove trenutke i medalje sa prvih Evropskih igara", rekao je Rahimov.

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Azerbejdžana Čingiz Husejnzade uneo je u sportsko selo olimpijski plamen koji će u petak na ceremoniji otvaranja stići na olimpijski stadion.

Ceremoniji su prisustvovali i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj i generalni sekretar Đorđe Višacki. Po završetku ceremoniji oni su se zadržali u selu u razgovoru sa sportistima Srbije.

"Mislim da je Azerbejdžan uradio sjajan posao. Izgradili su sjajne objekte i sportsko selo. Sportisti imaju odlične uslove i mislim da je delom i zbog toga atmosfera u selu ovako dobra", rekao je Višacki. Srbiju će u Baku predstavljati 133 takmičara.

Prve Evropske igre održaće se od 12. do 28. juna u Bakuu.

.

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tuča između ukrajinskih i ruskih sportista uoči Evropskih igara

Izvor: 011vodič.com, 11.Jun.2015

UOČI  starta Evropskih igara – u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu – potukli su se ukrajinski i ruski sportisti.. Kako javljaju azerbejdžanski elektronski mediji, sve je počelo od verbalnog duela. Ubrzo su „strasti proključale, pa je prepirka nastavljena pesnicama“.. Detalja incidenta...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.