Dobrić: Svi pričaju o otkazima...

Izvor: B92, 24.Jul.2023, 17:21

Dobrić: Svi pričaju o otkazima...

Ognjen Dobrić ponovo je pozvan u nacionalni tim Srbije, posle odlične individualne sezone zbog koje je realizovao transfer u Virtus iz Bolonje.

Na okupljanju reprezentacije u "Kraun plazi" najpre je istakao da igrači ne osećaju pritisak javnosti koji se stvorio oko izostanaka nekoliko veoma važnih igrača.

"Atmosfera je stvarno odlična. Pošto su otkazi glavna tema u medijima i javnosti, moraću to odmah da pomenem, igrači ne razmišljaju o tome i gledamo samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ono što imamo. Želimo na najbolji mogući način da iskoristimo to što imamo, a smatram da imamo puno kvaliteta. Ne kažem da nam neće faliti ti igrači, to su najveća imena u našoj košarci, ali mislim da to može da se nadomesti napornim radom", rekao je Dobrić.

Prošle godine je među poslednjima otpao sa spiska, a sada je nikad spremniji da dokaže da zaslužuje mesto među 12 igrača koji će otići na Filipine.

"Kao i do sada, daću sve od sebe da budem sa ovim ljudima na istom terenu i budem u 12. Opet ne mogu ništa da tvrdim, niti je odluka na meni. To je trenerova zamisao, taktika i ako me on vidi u ekipi, ja ću rado biti deo nje na Svetskom prvenstvu".

Ljudi su razočarani otkazima, sa čime se i Dobrić složio. Da li, baš zbog toga, postoji neki inat da ovi igrači koji su se odazvali pokažu da može i bez najboljih?

"Ne osećamo pritisak. U ovom trenutku možda nismo favoriti, ali možda je i lakše raditi u toj atmosferi. Imamo kvalitet i samim tim što nismo favoriti, možemo iz senke da napravimo dobar rezultat. Ekipu ne čine dva igrača, sve može dobrom atmosferom i jakim radom da se nadomesti i svi su fokusirani da se što bolje iskoriste pripreme i napravi dobar rezultat na prvenstvu. Ništa nije nemoguće".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.