Dobra vest za Liverpul: Sako može da igra

Izvor: MozzartSport.com, 28.Maj.2016, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra vest za Liverpul: Sako može da igra

Istekla suspenzija francuskom štoperu

Mamadu Sako može da odahne. Može i Jirgen Klop. Kao i svi u Liverpulu. Francuskom štoperu istekla je jednomesečna suspenzija UEFA i kako sad stvari stoje Evropska kuća fudbala protiv njega neće nastaviti istragu, uprkos sumnjama da je koristio doping.

To praktično znači da će Sako biti na raspolaganju stručnom štabu Liverpula od prvog dana priprema za novu sezonu i da ga UEFA više ne tereti za korišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nedozvoljenih supstanci, koji se nalaze u preparatu za mršavljenje koji je uzimao.

Ključnu ulogu u celom slučaju odigrali su advokati Mamadu Sakoa, uspeli su da dokažu da sporna supstanca, navodno, nije nije na listi zabranjenih, što bi trebalo da znači da će fudbaler biti oslobođen optužbi. Tačnije, da protiv njega neće biti nastavljen disciplinski postupak koji je UEFA otvorila 28. aprila. Tada ga je suspendovala na mesec dana, zabrana igranja mu je istekla upravo danas, ali kako se sezona u međuvremenu završila, 26-godišnjem centralnom beku ne preostaje ništa drugo nego da se sprema za sledeću.

Doduše, Sako je u navedenom periodu trenirao samostalno dvaput dnevno, nadajući se da će po isteku suspenzije „uskočiti“ na listu igrača na koje Didije Dešan računa za EURO, međutim, u međuvremenu je selektor Francuske umesto povređenog Žeremija Matijea pozvao Samjuela Umtitija, te je jasno je će Mamadu EP gledati posredstvom TV prijemnika.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.