Dobra uvertira za Liberec

Izvor: Politika, 12.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra uvertira za Liberec

Strelac vodećeg gola Brazilac Ailton izbio u prvi plan i postao miljenik navijača. – Uspešan povratak Nenada Milijaša

Pobedom u Čačku protiv Borca, četvrtom uzastopnom u šampionatu Srbije, fudbaleri Zvezde su napravili dobru uvertiru uoči predstojećeg gostovanja prvaku Češke Liberecu u prvom kolu Kupa Uefe. Beograđani u znatno izmenjenom sastavu nisu briljirali, ali su osvajanjem tri boda ostvarili cilj, a u prvi plan je izbio novajlija Ailton, strelac vodećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << gola. Iskusni Brazilac je već na prvim nastupima u Zvezdinom dresu pokazao da se radi o igraču svetske klase i ako ovako nastavi biće svakako veliko pojačanje za naš najtrofejniji klub.

Ailton je igračku slavu stekao u nemačkom Verderu, sa kojim je pre dve godine osvojio duplu krunu, a potom je pojačao Šalke, gde nije bio toliko uspešan, pa je morao da se suoči sa avanturom u turskom Bešiktašu, odakle je ubrzo pozajmljen Hamburgeru. Sa klubom iz Istanbula je raskinuo ugovor, a kao slobodan igrač poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka zavšio je na "Marakani"

– Bio sam željan novih izazova i bilo mi je potrebno novo iskustvo. Znao sam da sam došao u veliki klub, jer je Crvena zvezda bila šampion Evrope i sveta, mada taj period ne može da se poredi sa sadašnjim.. Možda ova Zvezdina ekipa nije na nivou onih za koje sam igrao ranije, ali nadam se da ću i u Beogradu imati dosta razloga za zadovoljstvo – optimista je Ailton.

Poznati Brazilac je istakao da je od svih u novom klubu dobro prihvaćen i dodao:

– Moje je da im se odužim tako što ću davati golove. Verujem da će mi biti sve lakše kako vreme bude prolazilo. Nisam još uvek u potpunosti zadovoljan učinkom! Doduše, na debiju u Banjaluci sam dao dva gola, ali to je ipak bila revijalna utakmica. Dobro je što postižem golove od samog početka, ali nadam se da ću biti još bolji – poručio je Ailton.

Atraktivni Brazilac je brzo postao miljenik Zvezdinih navijača, o kojima je govorio pohvalno:

– Dok sam igrao za Verder, video sam kakve sjajne navijače ima Crvena zvezda. Gledao sam tada jednu njenu utakmicu protiv Partizana i bio zaista oduševljen podrškom koju je imao moj sadašnji klub. Zato ću se truditi da naše navijače obradujem i dobrim igrama na evropskoj sceni.

Zadovoljstvo zbog sjajnog početka Ailtona u Zvezdi izrazio je i povratnik u najbolji tim Nenad Milijaš:

– Drago mi je što je na svojoj prvoj takmičarskoj utakmici za Zvezdu bio strelac. Neka samo nastavi kako je počeo, a mi ćemo ga maksimalno podržati.

NA teškom ispitu u Čačku jedan od najboljih aktera je upravo bio Milijaš, koji je posle meča kazao:

– Znali smo da će nam biti izuzetno teško, pa su zato osvojeni bodovi od velikog značaja. Iako utakmica nije bila na visokom nivou, ipak smo uspeli da postignemo dva gola i tako ostvarimo primarni cilj.

--------------------------------------------------------------------------

Dobro iskustvo sa Česima

Pre dve godine, Ailton je braneći boje Šalkea igrao protiv narednog protivnika Zvezde u Evropi Libereca i dva puta se upisao u strelce.

– Bilo je to u finalnim mečevima Intertoto kupa. Dakle, imam dobro iskustvo sa Česima, ali ne znam koliko se od tada promenila ekipa Libereca. Protivnika ne poznajem dobro, pa su zato prognoze o predstojećem duelu u Kupu Uefe nezahvalne – istakao je Ailton.

L. Delić

[objavljeno: 12.09.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.