Dobra uvertira za Bajern

Izvor: Politika, 23.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra uvertira za Bajern

Burzanović posle pauze od mesec i po dana povratak u najbolji tim obeležio golom na Karaburmi. – Milijaš: Uz podršku navijača povoljan ishod i protiv Nemaca

Lakom prvenstvenom pobedom protiv OFK Beograda na Karaburmi, fudbaleri Zvezde su uspešno započeli novi takmičarski ciklus, koji će biti nastavljen prekosutra velikim fudbalskim spektaklom na "Marakani". Prvak Srbije će u prvom kolu ligaškog dela Kupa Evropske fudbalske unije ugostiti četvorostrukog prvaka Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Bajerna. U Beograd stiže trenutno jedan od najjvalitetnijih timova na svetu, sa nekolko vrhunskih asova, pa će srpska prestonica u četvrtak kasno uveče biti u žiži fudbalskih zbivanja na Starom kontinentu.

– Napravili smo dobru uvertiru za Bajern. Protiv OFK Beograda smo, na našu sreću, na vreme postigli golove, tako da smo u drugom poluvremenu mogli da igramo mirnije. Ispostavilo se da na teškom gostovanju nismo imali velikih problema, mada je moglo da bude i drukčijje, jer su domaćini u finišu prvog poluvremena dva puta pogodili prečku. Seriju smo otvorili sa pobedom i tri boda, što je i najveća vrednost uoči susreta sa Bajernom – rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde Milorad Kosanović.

Povratak u najbolji tim, posle pauze od mesec i po dana, crnogorski reprezentativac Igor Burzanović, obeležio je dobrom igrom i efektnim vodećim golom.

– Drago mi je da sam se na teren vratio praktično u velikom stilu. Sve vreme dok sam bio odsutan nije mi bilo nimalo lako i jedva sam čekao da opet dobijem priliku da igram. Na Karaburmi smo pobedili mnogo lakše nego ranijih godina i to je najbitnije. Od predstojećeg meča protiv Bajerna predstoji nam paklena serija mečeva na tri fronta, ali nadam se da ćemo nastaviti sa uspesima – istakao je ofanzivni vezista Zvezde Burzanović.

Konačan rezultat postavio je sve bolji vezista Nenad Milijaš, najbolji akter derbija devetog kola šampionata Srbije.

– Uspešno smo probrodili teško gostovanje u prvenstvu, pred veliki okršaj sa Bajernom. Na veoma teškom terenu prikazali smo dobru igru, što svakako predstavlja podstrek da možemo da zablistamo i na početku takmičenja u Ligi Uefe. Mečevi u Evropi su nešto sasvim drugo, ali je uočljivo da je naša forma u usponu. Verujem da ćemo na punom stadionu, uz veliku podršku izvanrednih navijača, smoći snage da ostvarimo povoljan ishod i obradujemo verne pristalice – zaključio je Nenad Milijaš.

--------------------------------------------------------------------------

Stojanović i Janković snimali Bavarce

Sportski menadžer Crvene zvezde Stevan Stojanović i sportski koordinator "crveno-belih" Aleksandar Janković, posmatrali su u subotu nemački Bajern na prvenstvenom gostovanju u Bohumu. Zvezdin protivnik u Ligi Uefe je golovima Riberija i Švajnštajgera pobedio sa 2:1 i posle deset odigranih kola vodi sa šest bodova prednosti u odnosu na prve pratioce, Verder i Hamburger.

– Bajernov tim predstavlja skup sjajnih individualaca. Radi se o pravoj fudbalskoj mašineriji, u ovom trenutku nesumnjivo jednoj od najmoćnijih u Evropi. Međutim, i tako kvalitetnom rivalu može ravnopravno da se parira, što ćemo svakako pokušati na našoj "Marakani" – kazao je Aleksandar Janković.

--------------------------------------------------------------------------

Izostaju Kan, Sanjol i Lusio

Zbog povreda u Beograd neće doputovati čuveni golman i kapiten Bajerna Oliver Kan, Francuz Vili Sanjol i najverovatnije standardni štoper Lusio.

Posle utakmice u Bohumu, brazilski reprezentativac Lusio se nakon odigranog celog meča požalio na jake stomačne bolove i trener Bajerna Otmar Hicfeld najverovatnije neće moći da računa na njega za utakmicu protiv Crvene zvezde.

--------------------------------------------------------------------------

Neizvestan Riberi

Trenutno najbolji igrač Bajerna, francuski reprezentativac Frank Riberi, zbog povrede butnog mišića na meču u Bohumu možda će propustiti meč protiv Crvene zvezde u prvom kolu Lige Uefe.

Riberi je juče odradio trening sa ekipom, ali je, po rečima trenera Bajerna Otmara Hicfelda, njegov nastup u Beogradu neizvestan.

L. D.

[objavljeno: 23.10.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.