Dobili smo novog prvoligaša!

Izvor: Sportske.net, 16.Maj.2019, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobili smo novog prvoligaša!

Nakon dve sezone provedene u Vojvođanskoj lig - Jug i promocije u Srpsku ligu, fudbalski klub Kabel dogurao je do Prve lige Srbije.

U sredu su na terenima širom Vojvodine igrane utakmice vanrednog kola u Srpskoj ligi Vojvodina, nakon kojih smo dobili novog člana Prve lige Srbije.

Fudbaleri Kabela savladali su ekipu Bratstva 1946 sa 2:0 (0:0) i tako četiri kola pre kraja prvenstva stekli nedostižnih 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Hajduk 1912 iz Kule.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Na taj način Kabel je drugu sezonu za redom stigao do promocije, pošto je prošle godine zauzeo prvo mesto u Vojvođanskoj ligi - Jug.

Nakon promocije u Srpsku ligu Vojvodina novosadski klub je obezbedio promociju u Prvu ligu Srbije, pa će naredne sezone imati čast da se takmiči u drugom po kvalitetu republičkom takmičenju.

Kabel će u Prvoj ligi Srbije zauzeti mesto ekipe OFK Bečeja koja je posle sezone u drugom rangu takmičenja ispala u Srpsku ligu.

U preostale tri grupe Srpske lige situacija se polako kristališe, pa bi u Prvoj ligi Srbije naredne sezone trebalo da igraju Smederevo 1924 (Zapad), Grafičar (Beograd) i Radnički Pirot (Istok).

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.