Dobar povratak Pokuševskog, Dončić sjajan u porazu od Kingsa (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 06:43

Dobar povratak Pokuševskog, Dončić sjajan u porazu od Kingsa (VIDEO)

Aleksej Pokuševski uspešno se oporavio od povrede ramena ali ga nije hteo šut u duelu Oklahome i Toronta, pa je njegov tim poražen sa 112:106. Dalas je pretrpeo novi poraz na svom terenu, ovoga puta od Sakramenta sa 107:121 uprkos novoj sjajnoj igri Luke Dončića.

Srpski as Aleksej Pokuševski u igri je proveo 28 i po minuta što ukazuje da se dobro oporavio od povrede, ali ga šut nije hteo.

Pokuševski je imao 14 pokušaja a pogodio je samo četiri puta i meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << završio sa osam poena uz sedam skokova i pet asistencija.

Oklahoma je na gostovanju dobro počela meč i čak dobila prvo poluvreme, ali su domaćini u drugom preuzeli inicijativu i načinili preokret za konačnu pobedu.

Kanadski tim je slavio iako je igrao bez povređenih centra Paskala Sijakama i beka Kajla Laurija, a do pobede ih je predvodio Kris Bučer koji je bio najefikasniji igrač meča sa 31 postignutim poenom.

U timu Oklahome najefikasniji je bio Laganc Dort sa 29 postignutih poena.

Pokuševski: Hvala navijačima na podršci

Mladi Beograđanin Aleksej Pokusevski postao je član NBA tima Oklahoma siti u decembru ali je već za kratko vreme uspeo da impresionira ljubitelje košarke talentovanom i svestranom igrom. I noćas je, pored ostalog, oborio rekord Serža Ibake sa šest blokiranih šuteva, najviše za početnika u ligi u njegovom timu.

"Pa, mogla je biti i pobeda... Malo sam frustriran što smo izgubili ali imamo odmah novu utakmicu protiv dobrog tima Vašingtona koji su u dobrom ritmu i moramo da zaboravimo ovu utakmicu. Da naučimo iz nje i da krenemo dalje. Bila je teška utakmica, imali smo dobrih i loših momenata, na kraju smo izgubili, ali mislim da smo se borili dobro.", konstatovao je Pokuševski.

Kako posle evropske košarke funkcioniše prilagođavanje atmosferi u Oklahomi i Americi?



"Sve je super. Ljudi iz kluba su uvek tu i pomažu mi. Sve mi je mnogo lakše i sve se bolje osećam i na terenu i van terena."

Tvoj trener ima puno poverenja u tebe i dao ti je odličnu minutažu, a pohvalio je tvoju kompletnu igru, ne samo postizanje poena već i svemu drugom što radiš za tvoj tim što je od velike vrednosti.

"Da. Prvo je najvažnija borba i trud na terenu, a posle toga dolazi sve drugo, sve ono što treba da radi jedan mlad igrač."

Pokuševski je konstatovao da se povremeno čuje sa Bogdanovićem ali da nema puno kontakata sa našim i drugim igračima zbog trenutne situacije sa pandemijom. Zahvalio se svim navijačima na podršci koju dobija iz Srbije.

Naredni meč Oklahoma će igrati u glavnom gradu Amerike u ponedeljak uveče pritiv Vašingtona.

Tim Dalasa je pretrpeo novi poraz na svom terenu, ovoga puta od Sakramenta, iako je Luka Dončić odigrao još jednu odličnu partiju i ponovo bio najefikasniji igrač meča.

Slovenački as je meč završio sa 37 postignutih poena uz osam skokova i četiri asistencije ali je tim iz Kalifornije ubedljivo slavio u Teksasu.

Posle meča Dončić je u izjavi za RTS konstatovao da je njegovoj ekipi nedostajalo mnogo više energije.

Kingse su do pobede predvodili Dearon Foks sa 30 i Herison Barns sa 24 poena poena, a već na samom početku su obezbedili dvocifrenu prednost koju su ušpešno održavali do samog kraja, pa nije bilo neizvesnosti o pobedniku.



U prvom sinoćnom meču Majami je nadigrao Bruklin sa 109:107, a meč je obeležila povreda Kevina Durenta na samom početku meča.

Hjuston je na gostovanju nadigrao Orlando sa 114:110, a LA Klipersi su bili ubedljivi na svom terenu protiv Minesote sa 124:105.

Rezultati sinoćnih mečeva NBA lige:

Majami- Bruklin109:107

Šarlot- Portland109:101

Orlando -Hjuston 110:114

Toronto- Oklahoma112:106

Dalas -Sakramento 107:121

LA Klipers- Minesota124:105

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.