Dmitrović: U srpskom društvu porodica na nezavidnom mestu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2021, 09:45

Dmitrović: U srpskom društvu porodica na nezavidnom mestu

Ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Ratko Dmitrović, ocenio je danas da je u sistemu vrednosti srpskog društva porodica dospela u nezavidan položaj.

U intervjuu za beogradski dnevnik Alo, Dmitrović je konstatovao da je u Srbiji "ugašen kult porodice kao društvene ćelije, koja održava i reprodukuje narod, naciju".

On je najavio da će uskoro u Skupštini Srbije braniti Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa decom.

"Moj tim i ja obilazimo Srbiju i snimamo stanje na planu demografije. Početkom sledeće godine ponudiću Vladi Srbije i državnom vrhu dokument s merama koje bi mogle, verujem u to, da zaustave i poprave negativne demografske trendove u našem narodu", rekao je ministar Dmitrović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.