Izvor: MozzartSport.com, 12.Avg.2020, 16:29

Dmitrović Atletikova želja broj jedan

Traži se zamena za Jana Oblaka

Pominjali smo krajem jula da je Marko Dmitrović jedna od opcija za Aletiko Madrid. I ne samo da sada ta priča nije utihnula, već se i razbuktala. Jer, kako javlja španska verzija portala Goal.com, Dmitrović je broj jedan meta Atletika kada je dovođenje golmana ovog leta u pitanju.

Dakle, srpski reprezentativni čuvar mreže je opcija broj jedan za Atletiko jer je gotovo izvesno da će Antonio Adana napustiti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << klub i najverovatnije otići u Sporting iz Lisabona. Zato je Jorgandžijama potrebno pojačanje među stativama i to ono kvalitetno u slučajevima kada Jan Oblak nije u stanju da brani ili nije prva opcija.

Gol piše da je Dmitrović golman koji se najviše sviđa ljudima iz uprave Atletiko Madrida.

Sada ostaje da se vidi može li Atletiko do Dmitrovićevog potpisa jer je i Atletiko, prema izvorima Gola, doživeo snažan udarac u ekonomskom smislu zbog cele situacije sa Koronom.

Dmitrović je došao u Eibar iz Alkorkona za 700.000 evra i postao oslonac kluba. Došao je do momenta da je postao jedan od najboljih golmana u ligi. Ugovor mu ističe 2021. godine, a otkupna klauzula je navodno 20.000.000 evra.

Naravno, postoji šansa da Eibar pristane na manji novac kako sledećeg leta ne bi ostala potpuno praznih ruku. Ukoliko Atletiko pošalje zadovoljavajuću ponudu za Dmitrovića, mogli bismo da ga gledamo od naredne sezone na stadionu Vanda Nara.

Atletiku se sviđa kako Dmitrović brani, kakav je u situacijama jedan na jedan i kako upravlja odbrambenim igračima. Savršeno se uklapa u ono što Atletiko traži. Samo ostaje da se vidi i da li bi Dmitrović želeo da dođe u klub gde bi igrao manje, praktično najviše u Kupu Kralja.

Od ostalih kandidata i dalje se pominje Žoze Sa, čuvar mreže Olimpijakosa, a novo ime je Rui Silva golman Granade.

Takođe, pojavila se i informacija da je Čelsi navodno zainteresovan za Oblaka, pa bi u tom slučaju čak Dmitrović mogao i do mesta prvog golmana. Ali, ta opcija deluje manje verovatna.

Broj jedan reprezentacije Srbije i Eibara je veoma cenjen u Primeri i lako bi moglo da se desi da ovog leta promeni sredinu i pređe u neki jači klub. Možda to upravo bude Atletiko.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.