Djurković i Krčedinac najuspešniji sportski vazduhoplovci

Izvor: Beta, 06.Mar.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djurković i Krčedinac najuspešniji sportski vazduhoplovci

BEOGRAD, 6. marta 2014. (Beta) - Paraglajderista Goran Djurković i raketni modelar Branislav Krčedinac dobili su u četvrtak u Beogradu najprestižnije sportsko vazduhoplovne nagrade - statue Zlatnog orla.

Rezultati u takmičarskoj sezoni 2013. godini izdvojili su ih u letačkoj grani (vazduhoplovno jedriličarstvo, paraglajding, padobranstvo, ultra-lako letenje, balonarstvo, motorno letenje) i neletačkoj (raketno i vazduhoplovno modelarstvo).

Djurković iz paraglajding kluba >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Berkut iz Vršca je prošle godine osvojio drugo mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa, srebrnu medalju na državnom prvenstvu i bronzanu medalju u ekipnom plasmanu na Svetskom prvenstvu.

Krčedinac iz aerokluba Sremska Mitrovica je kao raketni modelar osvojio titulu pobednika Svetskog kupa u klasi S6A (rakete sa trakom) i treće mesto u klasi S9A (žiroskop), dok je u domaćim takmičenjima postao državni prvak.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Đurkoviću i Krčedincu "Zlatni orao"

Izvor: B92, 06.Mar.2014

Paraglajderista Goran Đurković i raketni modelar Branislav Krčedinac dobili su u Beogradu najprestižnije sportsko vazduhoplovne nagrade - statue Zlatnog orla...Đurković je osvojio četvrtu, a Krčedinac svoju prvu titulu najuspešnijeg sportskog vazduhoplovca...Rezultati u takmičarskoj sezoni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.