Đurković: Zadovoljni odlukom EHF-a

Izvor: B92, 04.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurković: Zadovoljni odlukom EHF-a



Generalni sekretar Ruskometnog saveza Srbije (RSS) Božidar Đurković izjavio je da je zadovoljan što će se utakmice izmedju niške Naise i Vlaznimija iz Đakovice igrati u Mađarskoj i što je Evropska rukometna federacija (EHF) prihvatila sve uslove koje je RSS tražio.

EHF je obavestila Naisu i Vlaznimi da utakmice četvrtog kola Čelendž kupa mogu da se igraju na neutralnom terenu 21. i 22. februara u budimpeštanskom predgrađu Sazholomboto.

Budući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se radi o klubovima, EHF je odlučio da se ne sviraju himne, a trebalo bi da budu istaknute zastave Srbije, Madjarske kao domaćina, Čelendž kupa, kao i zastave država odakle dolaze sluzbena lica – sudije i delegat, dok bi Vlaznimi trebalo da igra pod zastavom EHF-a.

Ekipe do 9. februara moraju da odgovore EHF-u da li prihvataju takve uslove.

"Iskreno, Rukometni savez Srbije je očekivao ovakvu odluku. Zadovoljan sam što su svi zahtevi koje smo tražili ispunjeni. Mislim da su stekli svi uslovi da se utakmice odigraju", rekao je Đurković.

Prema njegovim rečima, Rukometni savez Srbije nije bio u kontaktu sa ljudima iz Rukometnog saveza Kosova.

"Klub Naisa je odlučivao da li će igrati, a ne Rukometni savez Srbije. Najvažnije je da više ne postoji nijedna prepreka da se utakmice odigraju. Mislim da je naša ekipa kvalitetnija i imaće priliku da to pokaže na terenu", rekao je Đurković.

Direktor Naise Vesna Milošević-Petrović istakla je da su svi u klubu "oduševljeni pismom EHF-a"

"Ispunjeni su svi uslovi. Izuzetno nam je drago što ćemo moći da pokažemo ko je bolji", rekla je Milošević-Petrović.

U prethodnom kolu rukometni klub Kikinda, takodje je trebalo da se sastane sa Vlaznimijem, ali je poštujući odluku Vlade Republike Srbije odustao od takmičenje. Suspendovan je na dve godine iz međunarodnih takmičenja i kažnjen sa 7.500 evra.

Direktor Kikinde Saša Grifatong potvrdio je da su uslovi za njegovu ekipu bili gotovo identični, kada je u januaru trebalo da se sastane sa Vlaznimijem.

"Sve je bilo isto. Trebalo je da igramo u Madjarskoj, jedino što tada zastave nisu bile pominjane", rekao je Grifatong.

Upravo su zastave bile ključni uslov bez kojeg RSS nije pristajao na meč, a to je bila i glavna zamerka Vlade Srbije. Pošto su okolnosti promenjene RSS je dao podršku Naisi da igra, a Đurković je najavio da će i Kikindi biti pružena velika podrška.

Kikinda nije igrala uz našu i preporuku Vlade Srbije. Mi ćemo svakako otići u sedište EHF-a i pokušati da ublaži ili ukine kaznu, makar u domenu suspenzije", kaže Đurković.

Podsećamo da je Vlada Srbije najavila da će platiti novčanu kaznu u ime RK Kikinda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.