Đurković: Imamo velike ambicije na EP

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2009, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurković: Imamo velike ambicije na EP

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije (RŠ) Božidar Đurković izjavio je danas u Beču da reprezentacija Srbije ima velike ambicije na prvensvu Evrope, koje se od 19. do 31. januara naredne godine održava u Austriji.

"Očekujemo podršku publike i veći broj navijača nakon ukidanja viza. Sudeći prema izveštajima turističkih agencija, veliko je interesovanje za predstojeći šampionat", naveo je Đurković.

Prema njegovim rečima, reprezentativci će boraviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od 2. do 9. januara na pripremama u Kranju, gde će 6. januara odigrati prijateljski meč sa Slovenijom.

"Potom slede pripremne utakmice sa Francuskom, 10. i 12. januara, a nakon trodnevne pauze počinju završne pripreme za takmičenje u Austriji. Od 17. januara naša selekcija će biti smeštena u Lincu, gde će igrati utakmice u prvoj fazi takmičenja", objasnio je Đurković.

Kako je ocenio, naš nacionalni tim ima kvalitet za visoki domet na evropskoj sceni.

"Na prvenstvu sveta u Hrvatskoj bili smo osmi, a imali smo mogućnosti i za polufinale. Ova ekipa je kao i tadašnja, uz pojačanja. Imamo tešku grupu, ali se nadamo da ćemo proći u drugi krug i biti među najboljim selekcijama. Bila bi prava katastrofa da ne uspemo u toj nameri", naglasio je generalni sekretar RSS.

Đurković se nada podršci publike, imajući u vidu veliki broj Srba u Austriji.

"Podrška navijača nam je veoma značajna. Imali smo iskustvo u Švajcarskoj, gde smo se usled brojnosti naših navijača osećali kao kod kuće. Nadam se da ćemo u Austriji opravdati njihova očekivanja", zaključio je Đurković, uz podsećanje da je 2012. Srbija domaćin evropske rukometne smotre.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Austrije Martin Hauslajtner poručio je da će kontinentalni šampionat biti „fešta svih nacija". On je rekao da je do sada prodato više od 70.000 ulaznica, od predviđenih 130.000.

"Očekujemo puno navijača iz inostranstva, s obzirom da rukomet nije dovoljno popularan u Austriji", objasnio je Hauslajtner, istakavši da je austrjska reprezentacija najslabija u grupi, ali da uz podršku publike može da načini iznenađenje.

Takmičenje po grupama odvijaće se u Gracu, Insbruku, Vinernojštatu i Lincu, a po završetku prve faze šampionat se nastavlja u Insbruku i Beču, gde će biti održano i finale.

Reprezentacija Srbije će na startu prvenstva igrati u Lincu - 19. januara u 20.15 časova protiv Islanda, 21. januara u 20.15 protiv Danske i 23. januara od 18 časova protiv Austrije. Ukoliko prođe grupnu fazu, Srbija takmičenje nastavlja u Beču.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.