Đurišić: Stižu rezultati rada

Izvor: B92, 10.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurišić: "Stižu rezultati rada"



Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore Zoran Terzić i kapiten Vesna Čitaković Đurišić izrazili su zadovoljstvo igrom koju su "plave" pružile u maksimalnoj pobedi nad selekcijom Poljske, u drugoj utakmici drugog kruga Svetskog prvenstva u Japanu.

"Jako sam srećna što smo zabeležile i sedmu pobedu na ovom SP. Ekipa Poljske je oslabljena neigranjem tri igračice, ali su danas ipak igrale dosta dobro u odbrani i bloku. Borile su se, ali mi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo u nekim ključnim trenucima igrale jako dobro i na kraju zasluženo slavile", rekla je Vesna Čitaković Đurišić.

Na pitanje japanskog novinara kako se dogodilo da "plave" tako iznenada počnu da ostvaruju rezultate, ona je odgovorila da se ništa nije dogodilo preko noći.

"Ova generacija je zajedno već šest godina i vredno je radila. Gubile smo neke mečeve jer smo bile previše mlade i neiskusne. Prošle godine kada smo na kvalifikacionom turniru za SP u Drezdenu tesno izgubile od Poljske i pobedile Nemačku da bi izborile plasman na ovo takmičenje, skrenule smo pažnju na sebe", rekla je ona.

Prema njenoj oceni, došlo je vreme da ta generacija počne da ostvaruje i zapažene rezultate. "Izgleda da se sada to i dešava", dodala je Đurišić.

Selektor SCG Zoran Terzić rekao je da "izuzetno lep osećaj" to što je njegov tim pobedio evropskog šampiona - Poljsku.

"Do skoro smo mi praktično gledali u Poljsku kao na ekipu kakva želimo da budemo, po modelu igre i po uspesima koje ostvaruje. Drago mi je što smo dostigli nivo da možemo da igramo sa svim ekipama na svetu i da beležimo dobre rezultate. Izuzetno sam zadovoljan današnjom igrom tima i nadam se da će tako biti do kraja ovog SP", rekao je Terzić.

"Ušli smo u ritam koji malo ko može da poremeti. Sada smo na korak od velikog uspeha, ne smemo da posustanemo. Moramo da idemo dalje. Dobile smo Poljakinje, koje su, iako oslabljene, velika ekipa. Koliko smo napredovali u našoj igri može da se vidi i iz rezultata - 3:0. Nadam se da ćemo u predstojećim utakmicama protiv Japana i Tajpeha igrati podjednako dobro. S obzirom da je Turska juče dobila Tajpeh, nema razloga da i mi to ne učinimo. Polufinale je stvarno jako blizu, ali ne bih unapred da pričam. Idemo iz utakmice u utakmicu, samo polako, ako budemo igrale kako znamo, ništa nam neće pobeći ni izmaći ", rekla je tehničar Maja Ognjenović.

Najmalađa igračica u timu SCG Jovana Brakočević imala je priliku da upiše dva poena u duelu sa Poljskom, pošto ju je selektor Terzić uveo u igru u trećem setu.

"Baš smo razgovarale u svlačionici - da nam je neko pre takmičenja rekao da ćemo vezati tri pobede, mi bismo odgovorile da je to skoro nemoguće. Međutim, sada verujemo u sebe jer smo svaku pobedu zaslužile, ništa nije slučajno", kazala je 18-godišnja Brakočevićeva, drugi korektor "plavog" tima.

"Ušle smo u pobednički niz, grizemo za svaki poen, pa se nadam da se na ovom SP neće naći ekipa koja može da nas zaustavi. Ipak, ulazimo u sve ozbiljnije mečeve, u kojima ćemo morati da igramo još bolje", dodala je ona.

Prvi korektor SCG Ivana Đerisilo u ime svih devojaka istakla je da je pobeda u duelu sa Poljskom poklon ekipe liberu Suzani Ćebić, koja u četvrtak proslavlja 22. rođendan.

"Čestitam svojim saigračicama na odličnoj borbi i ovoj velikoj pobedi nad evropskim prvakom. Ovo je poklon za našeg libera Suzanu Ćebić, kojoj je danas 22. rođendan", kazala je Đerisilo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.