Đuričić: Primarni cilj je gornji deo tabele

Izvor: Sportske.net, 18.Avg.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đuričić: "Primarni cilj je gornji deo tabele"

Srpski ofanzivni vezista sezonu u dresu Sasuola otvara protiv Intera.

Srpski fudbaler Filip Đuričić uspešno je završio pripreme sa svojim novim klubom, Sasuolom, pred početak sezone u Seriji A koja kreće ovog vikenda. Đuričić je izrazio zadovoljstvo posle priprema, koje su većim delom bile odrađene na velikoj nadmorskoj visini.

"Pripreme smo proveli čak 25 dana u Vipetinu, malom mestu u Alpima. Što se tiče fizičke pripreme, uradili smo sve što je potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da prvo kolo dočekamo spremni. Naravno, odigrali smo i veliki broj utakmica u kojima smo mogli bolje da se upoznamo. Utisak je vrlo pozitivan" - smatra Đuričić.

Srpski fudbaler kaže da je jedini cilj kluba u novoj sezoni – napredak.

"Želja kluba je da sezona bude uspešnija od prethodne. Čak pola tima je promenjeno i biće potrebno dosta vremena da se stvari postave. Pojačanja koja su došla nam daju nadu da možemo da ponovimo uspeh generacije koja je pre par sezona igrala u Ligi Evrope sa Crvenom zvezdom. Međutim, primarni cilj je leva strana tabele, kako Italijani to vole da kažu" - objasnio je Đuričić.

Đuričić je u Sasuolo stigao kao lična želja novog trenera De Zerbija, koji ga je prethodno doveo i u Benevento.

"De Zerbi je jedan od dva ključna razloga zbog kojih sam došao u Sasuolo. To je trener koji će za par godina biti jedan od najboljih trenera u Italiji. Moj odnos sa njim je fantastičan. Dovoljno je reći da je insistirao da ja budem prvi igrač kojeg će klub dovesti za novu sezonu" - rekao je Đuričić.

26-godišnji fudbaler je imao manji problem sa povredom, za koji kaže da je u međuvremenu rešen.



"Povreda je sada prošlost, iako nije bilo bezazleno kao što je izgledalo kao u startu. Posle tri meseca sam se ponovo družio sa loptom i jako sam zadovoljan. Očekujem da nastavim tamo gde sam stao sa Beneventom. Želim da rastem ove sezone sa ekipom i da vremenom dođem do forme iz drugog dela prošle sezone. Verujem da mogu da imam dobru sezonu. Jedan od ciljeva mi je i da popravim statistiku"
- kaže je Đuričić.

Sasuolo na otvaranju sezone u nedelju sezone igra protiv Intera, jedne od najjačih ekipa u Seriji A.

"Inter se neverovatno pojačao ove sezone, kao i sve ekipe u vrhu Serije A. Svakako da još uvek nisu dovoljno uigrani i mi tu tražimo našu šansu. Teren neće biti perfektan, pošto Atalanta igra na našem stadionu utakmice kao domaćin, ali uz pravi odnos prema igri, verujem da možemo da izvučemo pozitivan rezultat" - smatra Đuričić.

Serija A je ove sezone daleko kvalitetnija i atraktivnija nego prethodnih i Đuričić veruje da će ‘kalčo’ ponovo biti prava poslastica za ljubitelje fudbala.



"U poslednjih 7-8 sezona, ovo je sigurno najjača Serija A. Dešava se veliki broj pozitivnih stvari i dovoljno je primetiti i da je Kristijano Ronaldo deo te priče od ove godine. Neće biti lakih utakmica i ubeđen sam da, ko god da se odluči da ove godine gleda ‘kalčo’, da će moći da uživa"
- zaključio je Đuričić.

Meč Sasuolo – Inter igra se u nedelju od 20:30h.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.