Đurđić debitovao u Bundesligi

Izvor: RTS, 26.Jan.2013, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurđić debitovao u Bundesligi

Nikola Đurđić debitovao je za ekipu Grojter firta, koja je na svom terenu izgubila od Majnca. Borusija Menhengladbah bolja od Fortune. Augsburg i Šalke odigrali bez golova. Bajer stao u Frajburgu.

Grojter Firt je poražen na svom terenu od Majnca, utakmicu obeležio i debi Nikole Đurđića u dresu domaće ekipe u šampionatu Nemačke.  

Dvostruki strelac za gostujuću ekipu bio je mađarski internacionalac Adam Salaj, a mrežu Grojterfirta zatresao je i Junus >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mali.

Đurđić je u igru ušao u 45. minutu, kada je zamenio Kristofera Netea.

Grojter Firt je tako ostao zakucan za dno Bundeslige sa samo devet osvojenih poena posle 19 odigranih utakmica.

Važnu pobedu u borbi za mesto koje vodi u Ligu šampiona zabeležio je Ajntraht, koji je kod kuće savladao ekipu Hofenhajma sa 2:1.

Istim rezultatom Borusija Menhengladbah je bila bolja od gostujuće Fortune, dok su Augsburg i Šalke odigrali bez golova.

Bajera iz Leverkuzena osvojio je samo bod na gostovanju Frajburgu. To znači da će, u slučaju sutrašnje pobede u gostima nad Štutgartom, vodeći Bajern iz Minhena povećati prednost u odnosu na tim iz Leverkuzena na 11 bodova.

Frajburg je ovim bodom zadržao korak sa šestoplasiranim Šalkeom u borbi za mesto koje vodi u Ligu Evrope sledeće sezone.

Rezultati i strelci u 19. kolu:

Borusija Menhengladbah - Fortuna 2:1 (Huanan 6. autogol, Herman 14 - Šahin 51. penal)

Hanover - Volfzburg 2:1 (Abdulaj 3, Dijuf 38 - Madlung 46)

Augzburg - Šalke 0:0

Grojter Firt - Majnc 0:3 (Salaj 53, 84, Mali 65)

Ajntraht - Hofenhajm 2:1 (Lanig 35, Ajgner 67 - Voland 65)

Frajburg - Bajer Leverkuzen 0:0

Sutra: Hamburger - Verder, Štutgart - Bajern

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.