Đukićeva Valensija jedva do remija, četvorka Barse Betisu, Mesi se opet povredio!

Izvor: Blic, 10.Nov.2013, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukićeva Valensija jedva do remija, četvorka Barse Betisu, Mesi se opet povredio!

Fudbaleri Sevilje savladali su Espanjol sa 3:1 u 13. kolu Primere i prekinuli mini seriju od dva uzastpona poraza, dok je Valensija podelila plen sa Valjadolidom (2:2). Pobednika nije bilo ni na meču između Viljareala i madridskog Atletika koji su odlučili autogolovi - 1:1. Kolo je zatvorila Barselona ubedljivom pobedom od 4:1 nad Betisom, ali neće Tito Vilanova pamtiti meč samo po dobrom, jer je morao da zameni Mesija, koji se ponovo povredio.

Jedina nevolja za Barsu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bila je povreda Mesija već u 22. minutu zbog nezgodnog pada nakon izdržanog duela i driblinga, pa je njegovo mesto na terenu zauzeo Inijesta. Betis je kapitulirao u 35. minutu zahvaljujući tropoteznoj akciji u kojoj je Nejmaru preostalo samo da plasira u mrežu, a nadovezao se Pedro u novom napadu, namestivši sebi loptu na desnu nogu za efektan gol iskosa sa leve strane.

Goleadu je nastavio asistent kod prvog gola Sesk Fabregas, i overio je pobedu novim pogotkom u 79. minutu. Na kraju je samo još Molina postigao počasni pogodak iz penala.

Tim Sevilje poveo je posle 180 sekundi utakmice kada je Federiko Facio odlično reagovao i sproveo loptu u mrežu, a nakon deset minuta bilo je već 2:0 pošto je Vitolo bio precizan.

Ipak, u 24. minutu Espanjol je konsolidovao redove, krenuo u napad, pa je Lanzarote preuzeo loptu na šesnaest metara, uposlio Serhija Garsiju na desnoj strani, a sjajni ofanzivac prevario strelca prvog gola i smanjio prednost gostujućeg tima.

Nisu imali Katalonci snage da izjednače, a onda je stigla i kazna posle solo prodora Karlosa Bake koji je uspeo da pretrče dva defanzivca domaćeg tima, bez lopte obiđe jednog, a zatim savlada Kasilju. Verovanje da se razlika Sevilje može stići, palo je u vodu posle isključenja Viktora Sančeza. On je u 82. i 85. minutu zaradio žute kartone i ostavio svoju ekipu na cedilu.

Seriju od tri pobede u nizu, Atletiko Madrid je prekinuo prvim ovosezonskim remijem u Primeri. "Jorgandžije" su mogle i do celog na El Madrigalu u vrlo uzbudljivom meču, ali je Viljareal zaslužio bar bod zbog odlične igre u drugom poluvremenu.

"Žuta podmornica" je počela da tone već u drugom minutu kada je Mario zatresao sopstvenu mrežu na centaršut Huanfrana, ali je defanzivac Atletika uzvratio u 79. Napadački naleti isplatili su se domaćem timu kada je Perbet probio po desnoj strani i želeo da pronađe Učea, a Huanfran matirao Kurtou za 1:1.

Fudbaleri Valensije nastavili su da igraju po sistemu toplo-hladno i da kidaju živce svom treneru Miroslavu Đukiću. Dva puta su jurili zaostatak na Mestalji protiv Valjadolida i na kraju stigli do boda.

Prvo je Ever Banega promašio penal u petom minutu, a četiri minuta kasnije stigla je kazna, jer su gosti poveli preko Havija Gere. Dorlan Pabon je u 29. izjednačio i umesto da "slepi miševi" krenu sa ofanzivom u nastavku, Alkatraz je matirao Guaitu na početku drugog poluvremena.

Da bar bod ostane u Valensiji pobrinuo se Feguli koji je najpre zamenio Pjatija u 58. minutu i u 76. postavio konačnih 2:2.

Primera, 13. kolo:

Petak:

Osasuna - Amerija 0:1 (0:1)


(Rios 18)

Granada - Malaga 3:1 (0:0)

(El Arabi 48, 59, 77 - Huanmi 54)

Subota:

Real Madrid - Real Sosjedad 5:1 (4:0)

(Ronaldo 12, 26p, 76, Benzema 18, Kedira 36 - Grizman 61)

Hetafe - Elče 1:1 (1:0)

(Leon 18 - Boakje 61)

Atletik Bilbao - Levante 2:1 (0:1)

(Riko 72, Aduriz 84 - Baral 33)

Selta - Rajo Valjekano 0:2 (0:1)

(Vijera 24, Larivej 72)

Nedelja:

Espanjol - Sevilja 1:3 (1:2)

(Garsija 24 - Facio 3, Vitolo 10, Baka 59)

Valensija - Valjadolid 2:2 (1:1)

(Pabon 29, Feguli 76 - Gera 9, Alkatraz 50)

Viljareal - Atletiko Madrid 1:1 (0:1)

(Huanfran 79 a.g. - Mario 2 a.g.)

Betis - Barselona 1:4 (0:2)

(Molina 92 - Nejmar 35, Pedro 37, Fabregas 63, 79)

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đukićeva Valensija jedva do remija, četvorka Barse Betisu, Mesi se opet povredio!

Izvor: Dzungla.org, 10.Nov.2013

Fudbaleri Sevilje savladali su Espanjol sa 3:1 u 13. kolu Primere i prekinuli mini seriju od dva uzastpona poraza, dok je Valensija podelila plen sa Valjadolidom (2:2). Pobednika nije bilo ni na meču između Viljareala i madridskog Atletika koji su odlučili autogolovi – 1:1. Kolo je zatvorila Barselona...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.