Đukić za B92: Verujem u sebe

Izvor: B92, 11.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić za B92: "Verujem u sebe"



Manje od 24 časa posle promocije na mesto trenera Partizana, bivši reprezentativac Jugoslavije i selektor mlade reprezentacije Miroslav Djukić, obavio je prozivku igrača i počeo pripreme za prolećni deo sezone.

Situacija u kojoj nekadašnji fudbaler Deportiva i Valensije preuzima ekipu Partizana nije idilična, ni za njega, ni za crno-bele. Zaostatak za u prvenstvu za "večitim rivalom" je ogroman. Novi trener koji poznaje većinu igrača Partizana iz mlade selekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije, u razgovoru za B92 najavljuje borbu za jedan trofej, ali će u prvenstvu svaku grešku crveno-belih pokušati maksimalno da iskoristi:

" Partizan kao klub ne može da se odrekni ni jednog cilja, da se orijentiše na neke i da selektivno izabira šta će pokušati da osvaja. Partizan mora da se bori do kraja. Medjutim, bilo bi nepošteno govoriti o tituli u ovom trenutku, kada zaostajemo toliko, i kada smo četvrti na tabeli. Mi prvo moramo da popravimo bodovnu razliku, da je smanjimo u odnosu na Crvenu zvezdu, a onda tek razmišljamo o nekom njihovom eventualnom kiksu. Titula je daleko u ovom momentu. Što se tiče kupa Srbije tu su stvari drugačije, ulazimo u nastavak takmičenja sa željom da osvojimo to takmičenje, jer je to obaveza kluba kakav je Partizan"

Poznat kao odličan odbrambeni fudbaler sa jednostavnim i elegantnim rešenjima, Djukić neće praviti defanzivan tim od grupe igrača u kojoj ima vrlo mladih, ali i iskusnih fudbalera:

"Igraćemo kombinovano, jer su obe faze vrlo važne, jedna bez druge ne idu i ne funkcionišu. Ja volim čvrste ekipe koje teško primaju golove, ali ne možeš da pobediš ako ne postigneš gol. Dopada mi se napadačka ofanziva igra, a Partizan će morati da igra napadački jer samo tako možemo da dolazimo do pobeda".

I dok neki čekaju ceo život da sednu na klupu jednog od dva najpopularnija kluba u Srbiji, Miroslav Djukić je već posle 540 minuta trenerske karijere došao za mnoge do izazova trenerske karijere. Medjutim, kaže da se ne plaši izazova i da i u trenerskom poslu važi parola koja se često koristi za mlade i starije igrače: "Vrediš ili ne vrediš":

" Svestan sam činjenice da sam mlad i neiskusan stručnjak. Verujem potpuno u sebe i svoje mogućnosti. Ne delim trenere na mlade i stare. Ili vrediš ili ne vrediš. Spreman sam da se uhvatim ukoštac sa svim izazovima i problemima koje zahteva jedan klub kao što je Partizan. Verujem i u mlade momke koji igraju za ovaj tim i očekujem da ćemo uspeti da napravimo jednu pravu ekipu" rekao je Djukić za B92.

Miroslav Djukić paralelno sa vodjenjem crno-belih, završiće i započeti posao na klupi mlade reprezentacije Srbije koju očekuje EP u Holandiji. Fudbaleri Partizana pripremaće se narednih dana u svom sportskom centru u "Zemunu", a drugi deo priprema obaviće u Dubaiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.