Đukić: Momci, samo mirno, bez ludila

Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2017, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić: Momci, samo mirno, bez ludila

Partizan sutra i bez Miletića, Suma spreman da pomogne

Bez brzanja, samo polako, dok protivnik ne popusti.

To je glavna poruka Miroslava Đukića Partizanovim fudalerima uoči gostovanja na Banjici (nedelja, 19.00, TV Arenasport 1) gde će prvak države pokušati da se iskupi u očima navijača za kiks na domaćem terenu protiv Napretka.

U odloženoj utakmici šestog kola štošta nije funkcionisalo u igri crno-belih, međutim, glavnokomandujući >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << struke uveren je da će Parni valjak naspram Rada biti na maksimalnom broju obrtaja.

Očekujem da ekipa reaguje, bude mirnija u ofanzivni, stvori prilike i postigne golove. U prethodnoj utakmici smo ušli u neko ludilo, zato nismo koristili šanse“, predočio je Đukić.

MOZZART kvote 2706 --->>> Rad - Partizan 1 (13,00), X (5,50), 2 (1,22)

Uveren je da problem nije personalne prirode, pogotovo što je Partizan odavno počeo život bez golgetera iz minule sezone, Uroša Đurđevića i Leonarda da Silve Soze.

Njih dvojica su izneli veliki teret što se tiče realizacije, sad ćemo morati da pronađemo njihove golove. Iz mirnoće. Neće biti lako, ali imamo kapacitet, oličen u igračima s dosta kvaliteta. Moramo da napredujemom igramo brže i jednostavnije u završnici, pošto će nas mnogo puta čekati odbrane sa petoricom pozadi. Dok ne „otvorite“ protivnika morate da igrate strpljivo, kružite oko njega, tražite proboj preko bokova... Nikako individualnim akcijma, onda dajete mogućnost rivalu da se odbrani Moramo da ubrzamo igru u napadu“.

Crno-beli će sutra biti bez davno povređenih Alena Stevanovića i Nebojše Kosovića i svežeg rekonvalescenta Zorana Tošića, ali i levog beka Nemanje Miletića, takođe rovitog od meča sa Kruševljanima.

Miletić ne može da igra predstojeću utakmicu, biće spreman za sledeću. Nemanja Antonov je prirodna zamena za njega. Toške jeste bitan igrač, ali moramo dalje. Nema kukanja i plakanja, i Mare (Janković) je vrhunski igrač, može da nam donese kao i Petar (Đuričković). To su zamene za Bambija, ko god bude igrao uradiće to dobro“.

I jedna lepa vest za navijače.

„Na Sejdubu Sumu ćemo moći u da računam u nekim trenucima, jer će imati dva treninga, ali može da uđe u ekipu“, najavio he Đukić da bi reprezentativac Gvineje mogao da se pojavi na terenu prvi put posle povrede prednje lože.

Očekuje težak posao.

„Posle nerešenog rezultata na našem terenu čeka nas teška utakmica protiv ekipe koja će pokušati da se odbrani i ugrozi nas brzim kontranapadima. Reč je o kvalitetnoj ekipi, međutim, postoji velika razlika kad Rad igra protiv drugih, tad je otvoreniji, ima posed, hoće loptu... Protiv Partizana je drugi tip utakmice, biće zatvoreniji i čekati kontre“.

Obaveza osvajača duple krune je da pobedi kako ne bi dozvolio večitom rivalu da uveća razliku na tabeli u ranoj fazi šampionata.

Ima još da se igra. Moramo da se skoncentrišemo i popravimo igru u napadu. Još ne razmišljamo o pet bodova prednosti koje ima Crvena zvezda“, uverava Đukić, prenevši ambijent iz svlačionice u kojoj, kako se može zaključiti, još niko ne pominje naredni duel Lige Evrope. „Dinamo Kijev je u četvrtak, a da biste tad dobro odigrali morate najpre da pobedite u nedelju. Sve je povezano. Neće ekipa da razmišlja sad o narednom evropskom rivalu“.

PETRIĆU, DOLAZIMO PO TRI BODA

Miroslav Đukić se, posle 28 godina, vraća na Banjicu, kao akter jendog meča, s obzirom da je sve sezone proveo u Radu, na čijoj klupi će ga sačekati bivši štoper Partizana, Gordan Petrić, s kojim je sarađivao u prvom mandatu u Humskoj.

Biće dosta emocija i lepih uspomena. Imam dobar odnos sa Petrićem, velikim prijateljom i vrhunskim profesionalcem, ali nama su potrebna tri boda“, slaže ramenima Đukić.

TABELA SUPERLIGE SRBIJE

(FOTO: Star sport, MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.