Đorkaef: Macari može Inter da vrati u život

Izvor: Blic, 08.Jun.2013, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorkaef: Macari može Inter da vrati u život

Nekadašnji fudbaler Intera i reprezentativac Francuske Juri Đorkaef rekao je da bivši trener Napolija Valter Macari može da vrati u život nero-azure.

Macari je na klupi Intera zamenio Andreu Stramačonija, koji je prošle sezone predvodio tim do katastrofalnog devetog mesta na tabeli Serije A.

"Ovo je dobar potez. Morali su nešto da pomene, jer Inter iza sebe ima izuzetno tešku sezonu. Ponekad je dobro da ekipa završi na sredini tabele, kako bi se napravio novi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tim, krenulo od nule i eventualno napala titula", rekao je Đorkaef za italijanske medije.

On je dodao da bi klubovi u Italiji trebalo da se ugledaju na Nemce, koji su u poslednjih pet godina obnovili reprezentaciju, klubove i stadione.

"Stadioni u Italiji su u katastrofalnom stanju. Ima nekoliko povezanih stvari koje utiču na sadašnje rezultate na međunarodnoj sceni. U moje vreme najbolji strani fudbaleri igrali su u Italiji, ne u Engleskoj ili Španiji, samo u Seriji A. To sada ne može da se poredi", poručio je Đorkaef.

On je dres Intera nosio od 1996. do 1999. godine, a tokom karijere igrao je za Grenobl, Strazbur, Monako, Pari Sen Žermen, Bolton, Blekburn i Njujork Red Bul.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 82 utakmice i postigao 28 golova.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.