Đorđevićeva radikalna mera posle Španaca, da li je ovo razlog našeg ispadanja?

Izvor: Sportske.net, 11.Sep.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđevićeva radikalna mera posle Španaca, da li je ovo razlog našeg ispadanja?

Selektor se odlučio za meru koja je bila radikalna.

Srbija nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u Kini, poraženi smo od Argentine 97:87, a mnogi pominju odbranu kao ključ neuspeha naše reprezentacije.

Šta se zapravo desilo i da li je Srbija imala samo još jedan loš dan?

Svi smo očekivali nakon Gudurićeve trojke da ćemo prelomiti utakmicu na našu stranu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ali je usledila nova serija neumornih Argentinaca koji su pogađali iz svih pozicija i nošeni fantastičnim Kampacom stigli su do velike pobede, zaslužene, moramo napomenuti.

Taktika našeg selektora se nešto razlikovala od taktike koja je do sada primenjivana, a posebno mislimo na centarsku poziciju i činjenicu da je Nikola Jokić do sada uglavnom igrao u paru sa drugim centrom, a juče je bila drugačija situacija.

Brojke ne lažu, Đorđević je dao juče Jokiću 31 minut, dok su Raduljica, Marjanović i Milutinov sakupili ukupno 9 minuta.

Tako nije bilo u dosadašnjem toku prvenstva, pa pogledajte minute na parketu za svakog od naših centara.

Argentina:

Jokić 31

Boban 2,5

Raduljica 3,5

Milutinov 3

-----------------

Španija:

Jokić 16,5

Bobi 1,5

Raduljica 16

Milutinov 20

----------------------

Portoriko:

Jokić 16,5

Bobi 16

Milutinov 12,5

Radulja 4

--------------------

Italija:

Jokić 24

Bobi 5,5

Radulja 7,5

Milutinov 11,5

---------------

Filipini:

Jokić 19

Bobi 16

Milutinov 12

Radulja 15

-------------------

Angola:

Jokić 22

Bobi 17

Milutinov 12,5

Raduljica 10

Ova mera je usledila nakon lošeg izdanja protiv Španaca, selektor se odlučio da povuče radikalan potez koji, nažalost, nije doneo rezultat, posebno u odbrani gde nam je 39-godišnji centar Luis Skola napravio ogroman problem postigavši 20 poena.

Kada dođe do ovakvog pomeranja, samim tim dolazi i do pomeranja na poziciji četvorke gde se Bjelica vratio na "svoju" poziciju koju je igrao i pre priprema sa reprezentacijom.

Prvenstvo nije gotovo za nas, igramo za plasman od 5-8 mesta i imamo šansu da se plasiramo na OI.

Biće jako interesantno videti da li će biti pomeranja o kojima je Đorđević pričao pred odlazak na prvenstvo, ili će Jokić ostati na poziciji centra, a Beli na četvorci.

Sada tek vidimo koliki je hendikep neigranje Teodosića i Milosavljevića, zbog njihovih povreda je i dolazilo do pomenutih pomeranja, samim tim i do neuigranosti u ključnim utakmicama.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Gober: "Sad napad na zlato!"

Izvor: Sportske.net, 11.Sep.2019

Osokoljeni Francuzi presrećni nakon pobede nad Sjedinjenim Američkim Državama...Rudi Gober je danas bio jedan od glavnih igrača reprezentacije Francuske, baš kao i do sada na prvenstvu...Odigrao je odbranu na najvišem mogućem nivou, a i u napadu je bio odličan. Njegova reprezentacija je uspela...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.