Đorđevićev fer-plej

Izvor: Politika, 11.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđevićev fer-plej

Trener Armanija u Italiji poveo akciju za povratak viteštva u sportu

Trener milanskog Armani džinsa Aleksandar Đorđević, naš proslavljeni košarkaški reprezentativac, poveo je u Italiji borbu sa povratak viteštva na sportske terene. Njegovu akciju " Saša Đorđević, asistencija fer-pleju" podržala je i Košarkaška liga Itilije (Lega basket) čiji predsednik Enriko Prandi je istakao da "fer-pleju treba da se okrenu i takmičari i navijači" i da je "veliki šampion >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Đorđević idealna ličnost za promovisanje takve ideje".

– Neretko smo svedoci, i u Srbiji i širom sveta, da razne strasti potiskuju u drugi plan suštinu sporta. Smatram da je neophodno da se svi učesnici sportskih događaja vrate fer-pleju i da svojim ponašanjem tom pojmu daju istinsku vrednost. Smanjimo euforije i povećajmo viteštvo. Drago mi je da su ljudi koji vode italijansku košarku oberučke prihvatili moju ideju i nadam se da će njenu poruku razumeti i igrači i navijači – rekao je za "Politiku" Aleksandar Đorđević čiji Armani je za petama vodećim ekipama u italijanskom prvenstvu Montepaskiju i Vidi viciju.

Od narednog kola do kraja sezone Đorđević će veče uoči svake Armanijeve utakmice imati sastanke sa predstavnicima i navijačima protivničkih klubova. Tu će se pričati o fer-pleju i davati ideje za njegovu afirmaciju.

A. M.

[objavljeno: 11.01.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.