Đorđević skratio spisak za Mundobasket i šokirao!

Izvor: Sportske.net, 01.Jul.2019, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević skratio spisak za Mundobasket i šokirao!

Ovih 18 momaka će se boriti za 12 mesta na Svetskom prvenstvu u Kini.

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je skratio spisak igrača na koje računa pred planetarnu smotru u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Mundobasket je na programu od 31. avgusta do 15. juna, a naša reprezentacija će igrati u grupi D sa selekcijama Angole, Filipina i Italije.

Đorđević je spisak sveo na 18 imena, a među igračima koji su otpali nalaze se i zvezde Fenerbahčea >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i Olimpije Milano Nikola Kalinić i Nemanja Nedović!

Tako se na suženom spisku nalazi sledećih 18 košarkaša: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Ognjen Kuzmić.

Dakle, uz Kalinića i Nedovića otpali su i Ognjen Jaramaz, Ilija Đoković, Stefan Pot, Branko Lazić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Nemanja Dangubić, Rade Zagorac, Stevan Jelovac, Nikola Mišković, Boriša Simanić i Dragan Apić.



Reprezentacija Srbije će se okupti 18. jula u Beogradu, a tri dana kasnije će na Kopaoniku otpočeti prvu fazu priprema.

Prvi kontrolni meč zakazan je za 10. avgust, kada će u "Štark Areni" odmeriti snage sa Litvanijom, sa kojom će se sastati i dva dana kasnije, ali u Kaunasu.

Nakon toga sledi Akropolis kup, na kojem če učestvovati i selekcije Grčke, Italije i Turske. On je na programu od 16. do 18. avgusta.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.