Đorđević pred put u Nemačku: Najvažniji meč, očekujem podršku navijača

Izvor: BKTV News, 22.Feb.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević pred put u Nemačku: Najvažniji meč, očekujem podršku navijača

Selektor veruje u svoje izabranike, ali ne krije dileme

Košarkaška reprezentacija Srbije danas će se preseliti u Frankfurt gde je sutra od 19.30 časova očekuje duel sa Nemačkom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. Upravo predstojeći meč derbi je grupe G i susret timova koji su uprva dva kola zabeležili isto toliko pobeda, a već u nedelju, Srbija će u Beču odmeriti i sa Austrijom koju je već savradala na svom terenu.

"Od >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << 15 momaka koji su završili ova dva dana treninga, sa nama neće ići Vanja Marinković. S druge strane, zbog odsustva Jovića i neke male predostrožnosti, na poziciji jedan moram da imam dva ili tri igrača. Odluku kojih 12 će igrati sutra ću doneti kasnije tokom dana. Videćemo da li će Lešić, Avramović ili Radanov biti u sastavu zbog atipičnosti na poziciji krila u igri Nemačke, gde imaju Robina Bencinga, što će meni biti smernica kako da napravimo odluku", otkrio je dileme selektor Aleksandar Đorđević.

Srpski strateg je istakao da je predstojeća utakmica protiv Nemačke za njegov tim najvažnija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Očekuje nas duel sa selekcijom koja poseduje izuzetan kvalitet. Imaju sjajan ambijent i igraju s dosta entuzijazma. Odigrali su dve veoma dobre utakmice i pobedili. Meč će se igrati u Frankfurtu, pred 12.000 gledalaca, cela arena je rasprodata. Siguran sam da ćemo i mi imati podršku navijača."

Reprezentativci su se za predstojeće mečeve priprmali u Beogradu, a prilikom rezimea prethodnih dana Đorđević je imao samo jedan razlog za zabrinutost.

"Trenirali smo u dobrom ritmu, nije bilo fizičkih problema, osim što je Ilija Đoković juče na prvom treningu nezgodno doskočio i na kraju imao mali problem sa leđima. Popodne je normalno odradio trening, ali taj problem stoji…"

Selektor je dodao da su se novi igrači Stevan Jelovac i Ognjen Jaramaz dobro uklopili.

"Teško je dati ocenu u ovom trenutku, ali njihov entuzijazam i želja su prisutni i silno su motivisani. Na svima nama, ali i vama je da ih što pre uvedemo u sistem i da se u ekipi osećaju kao starosedeoci. Sigurno da je to zadatak za starije igrače, za koje mislim da će ih najbolje uvesti u sistem."

Prenos obe utakmice Srbije u drugom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine biće na RTS.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević "precrtao" još dva imena

Izvor: Sportske.net, 23.Feb.2018, 00:55

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević doneo je konačnu odluku vezanu za spisak igrača koje će koristiti u duelima sa Nemačkom i Austrijom...Aleksandar Đorđević saopštio je prethodnog utorka spisak igrača za kvalifikacione duele sa Nemačkom i Austrijom, a danas je...

Nastavak na Sportske.net...

Šta je Đorđevićev skener video kod Nemačke: Moć u reketu, pretnju sa distance, muke oko pleja i tog Robina Bencinga

Izvor: MozzartSport.com, 23.Feb.2018

Najvažniji meč ovog dela kvalifikacija. Ovim prioritetom selektor Aleksandar Đorđević označio je predstojeću utakmicu sa Nemačkom u frankfurtskoj Fraport Areni (RTS, 19.30). Derbi Grupe G, ujedno i sudar dva neporažena sastava i kandidata za najviši plasman.  Razlog više da u kratkom vremenskom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.