Đorđević otkrio šta je govorio igračima tokom tajm-auta VIDEO

Izvor: B92, 08.Sep.2019, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević otkrio šta je govorio igračima tokom tajm-auta VIDEO

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je rekao da ekipa treba "iz rova" da traži način da stigne do pobede.

"Orlovi" su poraženi u poslednjoj utakmici druge faze Svetskog kupa od Španije rezultatom 81:69.

"Stali smo i previše smo razmišljani. Imali smo dosta izgubljenih lopti u drugoj četvrtini, tih 32:17 je nešto što je njima dalo snagu. Dosta individualnih grešaka u odbrani, u preuzimanju, nismo dobro gradili, davali smo im druge napade... >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ušla je nekakva ručna kočnica među naše igrače. U drugom poluvremenu smo se prilagodili, desila se epizoda sa Jokićem... I da je igrao do kraja mi bismo izgubili, Španija je bila bolja i iskusnija ekipa, nismo uspeli da pariramo njihovoj brzini i egzekuciji", rekao je Đorđević.

On je dodao i da je Španija iskoristila oružje Srbije kako bi pobedila.

"Mi smo mnogo loptu držali u rukama, nismo prepoznali mis mečeve, a ovakve ekipe to znaju da kazne. Odlična je bila rola Rikija Rubija, sve konce je držao u rukama, ali i plejmejkerska rola Marka Gasola, kad smo pravili pritisak na bekove on je prenosio loptu na drugu stranu...", istakao je Đorđević.

On je istakao i da je srpskoj ekipi falila "jedna stvar koja bi preokrenula energiju".

"Dobri smo kada igramo zajedno, kada lopta ide. Na tajm-autima sam govorio igračima da imaju poverenja u onog do sebe, ne samo u sebe. To je bila naša snage. Treba da nađemo način da dođemo do pozicije ispod koša, to nismo uspeli da iskoristimo. Moramo da vratimo mir i zajedništvo, da tražimo pobedu ne sa 20 i 30 razlike kako se svima sviđa, piše se i priča o tome kako smo ne znam ni ja šta... Ništa još nismo uradili na ovom takmičenju, tako da treba da spustimo loptu, noge na zemlju i da iz rova krenemo da tražimo pobede", zaključio je Đorđević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.