Đorđević o slučaju Marjanović: Oteknu noge i Useinu Boltu posle 20 sati leta...

Izvor: MozzartSport.com, 02.Avg.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević o slučaju "Marjanović": Oteknu noge i Useinu Boltu posle 20 sati leta...

"Nije moje da pričam o tome, jer to su stvari koje u ovom trenutku štete našoj koncentraciji i radu na Kranjskoj Gori", rekao je selektor Srbije

(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA SA KRANJSKE GORE)

Košarkaška Srbija i dalje strepi zbog Bobana Marjanovića i njegovog potencijalnog (ne)učešća na Evrobasketu u septembru. Alarm koji se uključio onog trenutka kada je pomoćni trener Crvene >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zvezde Borko Radović otkrio da je Marjanović finalnu seriju plej-ofa srpskog šampionata odigrao sa polomljenim stopalom i dalje "gori", a u utorak bi definitivno mogla da bude poznata sudbina najboljeg evropskog centra. Tačnije, nakon što i ljudi i San Antonija pregledaju Marjanovića i utvrde nivo povrede, pošto su u međuvremenu obavljeni pregledi u Los Anđelesu, posle kojih je srpski reprezentativac dobio i zaštitnu čizmu.

"Doći će u utorak pa ćemo videti na čemu smo. On je već bio ovde, otišao je na preglede i treba da dođe nazad. Nije moje da pričam o tome, jer to su stvari koje u ovom trenutku štete našoj koncentraciji i radu na Kranjskoj Gori. Naše je da se bavimo košarkom. To šta će se desiti sa njim je priča za momenat kada se bude sve znalo. Protiv sile se ne može", objasnio je Đorđević uz kratku opasku na račun toga što se u međuvremenu pojavio otok na Marjanovićevoj nozi.

"Oteknu noge posle 20 sati putovanja i Useinu Boltu, a kamoli igraču od 222 centimetara".

On je istakao da će, bez obzira na to da li Marjanović bude igrao ili ne, 12 igrača na Evrobasketu biti iz selekcije koja je sada na pripremama, odnosno da neće biti dodatnih poziva. Međutim, postoji i problematika koja dodatno muči selektora.

"Ja bih voleo da može da bude 14 igrača na prvenstvu, a ne 12, kao što je to sada slučaj. Ja se za to zalažem godinama. Setimo se samo 2011. godine i Evrobasketa u Litvaniji kada smo imali situaciju da su nam dvojica istovremeno bila povređena (Aleksandar Rašić i Milenko Tepić prim. aut.), tada fizički nismo mogli da izdržimo takmičarski ritam jer nismo imali punu rotaciju. Postoji polemika sa FIBA na tu temu, ali ništa se za sada ne menja".

Za kraj Đorđević je istakao da će "12 odabranih" biti poznato posle poslednje pripremne utakmice.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Raduljica: Mi smo propala generacija

Izvor: MozzartSport.com, 02.Avg.2015

Zanimljive izjave srpskog centra posle provere sa Mađarima..(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Kranjske Gore)..Dobro raspoloženje u reprezentaciji Srbije. Razumljvo, podebljano pobedom na startu pripremnog perioda nad selekcijom Mađarske od čak 20 razlike. Njoj je doprineo centar Miroslav...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.