Đorđević brani jesenju titulu

Izvor: Blic, 30.Jan.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević brani jesenju titulu

Ivan Tomić, direktor Partizana, dobro je uočio nedostatke ekipe u jesenjoj sezoni. Iako je osvojena jesenja titula, škripalo je u odbrani, pa je rukovodstvo kluba, suočeno sa povredom Sikimića, odlaskom Mihajlova u Konju i slabom defanzivom, bilo primorano da pojača zadnju liniju. Pored Milana Vještice, koji je došao iz Rostova, doveden je i drugi štoper - nekadašnji prvotimac Nenad Đorđević. Doskorašnji igrač Džef junajteda upravo iz Humske krenuo je prošle zime put Japana, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi se posle samo godinu dana vratio i potpisao ugovor sa crno-belima na dve i po godine.



- Presrećan sam što sam se vratio u Partizan. Raskinuo sam ugovor sa Džef junajtedom na obostrano zadovoljstvo, imao sam neke ponude iz Evrope, ali je preovladala ljubav prema crno-belima.



Za godinu dana vašeg odsustva Partizan je napravio ogromne promene u ekipi?


- Imao sam problem u Japanu što nisam mogao i slikom da pratim dešavanja u srpskom fudbalu. Sve što sam dobijao od informacija bilo je sa interneta ili preko prijatelja sa kojima sam kontaktirao. Znam da je došlo dosta kvalitetnih stranaca, da su se priključili talentovani igrači iz Teleoptika. Čuo sam da Partizan igra najbolji fudbal u Srbiji, jedva čekam da se priključim treninzima i da budem učesnik u svemu tome.



Poznajete konkurenciju u odbrani?


- Sa Vješticom sam igrao u mladoj reprezentaciji, Rnića odlično poznajem, Obradovića znam iz Teleoptika. Ne sumnjam da ćemo se odlično uklopiti.

Da li ste spremni da zaigrate i na poziciji desnog beka?

- Imao sam svojevremeno sukob sa Lotarom Mateusom po tom pitanju, bio sam mlađi i ovom prilikom se izvinjavam zbog toga. Sad sam spreman, ako treba, i da branim, samo ako je to dobro za Partizan i ako je u funkciji rezultata.



Kada ste prošli put došli u Partizan iz Obilića, usledila je Liga šampiona?


- Ako je suditi po tradiciji, trebalo bi da se ponovo plasiramo u elitno takmičenje. Da bismo to uradili, prvo moramo da osvojimo titulu. Verujem da ćemo zadržati prednost u odnosu na rivale, pa čak i da ćemo je uvećati - završio je Đorđević.

Poslednjim parafom, što se tiče Partizana, prelazni rok je završen, iako je direktor Ivan Tomić ostavio prostor za dovođenje Ljubomira Fejse, koji trenira sa Hajdukom, a nije ni na nebu ni na zemlji što se tiče transfera u Hertu. Ukoliko se rukovodstvo Hajduka i Fejsa na kraju opredele da talentovani fudbaler pređe u Humsku, on će to morati da učini pre odlaska ekipe na drugi deo priprema u Dubai, koji je zakazan za 3. februar.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.