Đorđević: U ovim okolnostima rezultat nam je bitniji od igre

Izvor: RTS, 22.Nov.2017, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: U ovim okolnostima rezultat nam je bitniji od igre

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je pred početak kvalifikacija za SP 2019. da je svaka naredna utakmica najvažnija i da je u ovom, prvom, "prozoru" rezultat bitniji od igre.
Selektor Đorđević i kapiten Mačvan obratili su se medijima nakon treninga u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

"Mnogo mi je drago što smo se ponovo okupili, ovoga puta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u novom terminu. Od ovih utakmica nam zavisi plasman na Svetsko prvenstvo, a protivnici nisu nimalo naivni. Ima nekih novih igrača, ali mislim da neće biti problema sa uklapanjem. Potrebna nam je podrška publike i nadam se da ćemo je imati", rekao je Mačvan.
Potom se okupljenim novinarima obratio selektor Đorđević sa vrlo jasnim porukama. 
"Znamo i shvatamo svi šta je pred nama. Svaka sledeća utakmica je za nas najvažnija, mi tako na to gledamo i tako spremamo igrače. U ovom kratkom periodu moramo da dođemo do automatizama da odigramo na određenom nivou, pre svega ovu prvu protiv Austrije", rekao je "Sale nacionale" i dodao:
"Sada nam je najvažniji rezultat, a ne igra ili individualni učinak. To jeste jedan određeni pritisak, ali je zato taj izazov veći i jači. Na nama je da odgovorimo na najbolji način. Postoji velika razlika između pobednika i ovih drugih. Ovi drugi uvek kažu razlog zašto je to nemoguće uraditi, a ovi prvi pronađu razlog i rešenje", rekao je Đorđević.
Srbija igra u petak u Beogradu od 20 sati protiv Austrije, a onda u ponedeljak protiv selekcije Gruzije. Oba meča možete pratiti u direktnom prenosu na RTS-u.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sale: Pobednici traže rešenje, ostali razlog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2017

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, uoči duela sa Austrijom i Gruzijom na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini, izjavio da je cilj da se u opuštenijem ambijentu ostvare dve pobede..."Shvatamo svi sta je pred nama, svaka sledeća utakmica je najvažnija. U...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.