Đorđević: Trofej Beograda u pravom trenutku

Izvor: Studio B, 15.Avg.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Trofej Beograda u pravom trenutku

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđevoć rekao je da Trofej Beograda dolazi u pravom trenutku za njegovu ekipu koja se sprema za Svetsko prvenstvu u Španiji.

U subotu i nedelju će u Beogradskoj areni Srbija, Argentina, Turska i Portoriko igrati na turniru Trofej Beograda. Prvi protivnik Srbije biće selekcija Argentine. "Ovaj turnir dolazi u dobrom trenutku za nas da bi videli kako smo do sada radili. Momci imaju izvanredan odnos prema radu. Protivnici su izuzetno jaki >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i ozbiljni, a meni će biti izuzetna čast da vodim ekipu protiv oplimpijskog šampiona" (Argentine), rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.   

Najveći problem Srbije u dosadašnjem toku priprema je bilo to što nije igrala u kompletnom sastavu zbog povreda. Među odsutnima su bili lideri ekipe - kapiten Nenad Krstić i plejmejker Miloš Teodosić. "Teodosić je juče juče prvi put izašao na trener i malo je radio, ali još nije spreman za utakmicu. On će verovatno zaigrati tek u Vršcu. Krstić već neko vreme trenira po svom programu, ali moramo da budemo oprezni s njim", kazao je selektor Srbije. On je dodao da je povreda Nemanje Nedovića delikatna i da, takođe, zahteva oprez.   

Srbija je danas pre podne imala fakultativni trening na koji je došlo devet igrača, dok je za predveče zakazan redovan trening. Selektor je najavio da će u sledeće dve nedelje do početka šampionata u Španiji raditi i na povećanju fizičke spremnosti. Na novinarko pitanje gde je Srbija najslabija, Đorđević je bez oklevanja odgovorio: "Na klupi". Miroslav Raduljica i Stefan Marković rekli su da žele da iskoriste Trofej Beograda i da se prikažu u što boljem svetlu i da pokažu šta su radili.   

Na Trofeju Beograda sutra se od 18.00 sastaju Turska i Portoriko, dok od 20.30 igraju Srbija i Argentina. U nedelju u istim terminima igraju se utakmice za plasman. Svetsko prvenstvo u Španiji igra se od 30. avgusta do 14. septembra u Španiji.

 

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.