Đorđević: Teodosić je za divljenje

Izvor: MVP.rs, 17.Avg.2015, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Teodosić je za divljenje

Selektor je pohvalio kapitena nakon finala.

Srbija je na ubedljiv način osvojila pehar na "Ačibadem Trofeju Beograda 2015". Orlovi su demonstrirali silu u duelima sa Kinom i Rusijom, te je Miloš Teodosić sasvim zasluženo podigao pehar namenjen pobedniku.

A, selektor Srbije je imao mnogo razloga za zadovoljstvo:

"Ponoviću reči koje sam izgovorio posle polufinalne utakmice. Bio je ovo odličan pristup igri, košarci, postavljenim zadacima. Koncentracija >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << je bila na zavidnom nivou. Kako da komentarišem rezultat kada je ovo prijateljska utakmica. Na nama je sada da iskristališemo našu snagu, igra dobija određenu boju kada zaigra Miloš Teodosić. Ono što pokaže na utakmici je za divljenje", rekao je posle meča Aleksandar Đorđević, a potom pozvao na oprez:

"Nemojte da mislite da sam zadovoljan, jer nikada nisam zadovoljan. Možemo bolje, moramo bolje. Treba još da se spremamo. Cilj je da odemo sa verom u sebe na Prvenstvo Evrope. U ovom trenutku to i radimo. Bavimo se sobom, našim greškama, ne bavimo se protivnikom. To je na neki način i psihološka priprema za ono što na očekuje", zaključio je Sale Nacionale.

Đorđević je na konferenciji za novinare nakon fnala obavestio novinare da ne računa više na Stefana Pota, pa je za 12 mesta koja vode na Evropsko prvenstvo ostalo 16 kandidata. Takođe, selektor je istakao da će na narednom turniru igrati i Dragan Milosavljević, koji je dosadašnje pripremne utakmice propustio zbog povrede.

Srbija će od 21. do 25. avgusta igrati na turniru u Izraelu, gde će joj rivali biti Ukrajina i domaćin. Nakon toga Orlovi će imati još dve provere. Odigraće dva meča protiv Slovenije. Prvo u Ljubljani 27. avgusta, a potom u Banjaluci dva dana kasnije.

SPISAK

Plejmejkeri: Miloš Teodosić (CSKA, 28, 195, kapiten), Stefan Marković (Unikaha, 27, 194), Nemanja Nedović (Unikaha, 24, 191)

Bekovi: Bogdan Bogdanović (Fenerbahče Ulker, 23, 197), Dragan Milosavljević (ALBA, 26, 198), Nemanja Dangubić (Crvena zvezda Telekom, 22, 204)

Niska krila: Nikola Kalinić (Fenerbahče Ulker, 24, 202), Marko Simonović (bez kluba, 29, 203), Marko Kešelj (bez kluba, 27, 206)

Krilni centri: Nemanja Bjelica (Minesota, 27, 209), Zoran Erceg (bez kluba, 30, 211), Luka Mitrović (Crvena zvezda Telekom, 22, 204)

Centri: Miroslav Raduljica (Panatinaikos, 27, 213), Ognjen Kuzmić (Panatinaikos, 25, 213), Vladimir Štimac (bez kluba, 28, 211), Nikola Milutinov (Olimpijakos, 21, 212)

(foto: KSS / Marko Metlaš)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.