Đorđević: Svaki put gledamo u pasulj ko će da dođe

Izvor: B92, 21.Feb.2019, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Svaki put gledamo u pasulj ko će da dođe

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da su njegovi košarkaši u meču protiv Estonije dala sve od sebe, da su presudile greške.

"Oseća se ovaj poraz, naravno... Dali smo sve od sebe, ali košarka je igra automatizma, nekada sreće, uvek pameti...", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare posle meča.

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Talinu od Estonije i nije uspela da overi plasman na Svetsko prvenstvo u Kini. Srbija je posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dramatične završnice izgubila sa 71:70, pa će izabranici Aleksandra Đorđevića za plasman na SP u nedelju morati da pobede Izrael.

"Mislim da smo imali dosta lako izgubljenih lopti, Raduljica je ušao u problem sa faulovima, pa je i to razlog što nismo imali unutrašnju igru. Imali smo nekoliko brzih šuteva u četvrtoj četvrtini, koji nisu bili izgrađeni", rekao je đorđević.

"S druge strane, dobra igra Estonaca, izuzetno su brzi, jaki, prebacuju loptu na čiste šuteve, nismo stizali dobro na 'klouz aut', dozvolili smo im mnogo ofanzivnih skokova koji su nam naneli štetu, pogotovo u prvom poluvremenu. Nismo dobro zatvarali skok", dodao je selektor Srbije.

On je istakao da je utakmica bila "jako tvrda, dosta nečista fizički".

"Znali smo da će biti tako. Oni su takva ekipa, kad uđu u seriju dobiju krila, igraju čvrsto, hrabro, uvek u istom sastavu, a mi svaki put gledamo u pasulj ko će da dođe, da se povredi, da mu ne da klub...", rekao je Đorđević.

Govoreći o odlučujućem meču sa Izraelom, Đorđević je kazao da njegova ekipa zna šta joj je činiti.

"Sigurno nas čeka tvrda utakmica. Oni se dižu kao reprezentacija, imaju izuzetno kvalitetne igrače. Treba da se smirimo, analiziramo igru najbolje što možemo, da vidimo ko će da nam se pridruži od igrača koji su danas igrali evroligaške mečeve... Micić se povredio protiv Fenerbahčea i ima otok, Jović je povređen, videćemo da li će Lučić i Milutinov moći da nam se pridruže", rekao je Đorđević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đorđević: Svaki put gledamo u pasulj ko će da dođe

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Feb.2019, 03:34

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da su njegovi košarkaši u meču protiv Estonije dala sve od sebe, da su presudile greške.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.