Đorđević: Smena generacija za nove uspehe u softbolu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2019, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Smena generacija za nove uspehe u softbolu

Selektor softbol selekcije Srbije Milan Đorđević sumirajući urađeno u 2019. godini istakao je da je napravljena smena generacija koja će doprineti novim uspesima u budućnosti.

Softbol je jedan od najmlađih sportova u Srbiji, a ove godine su formirane nova seniorska, juniorska i kadetska reprezentacija, a uz "fast pič" gde igraju samo žene, puno se radilo na omasovljavanju "slou piča", mešovito, gde su u timu na terenu po pet devojaka i muškaraca.

"Puno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novih softbolaša i softbolašica i činimo sve da se što bolje uigravamo. Vlada Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri realizaciji naših programa i projekata obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njihovo finansiranje. Bez te pomoći teško da bismo mogli opstati. Ove godine glavni cilj nam je bio nastup u Mađarskoj na seniorskom "slou pič" Evropskom prvenstvu. Nismo uspeli da uđemo među prvih šest i borimo se za medalju, ali smo zabeležili dve važne pobede", istakao je Đorđević.

Kao prvi cilj za narednu godinu Đorđević je izdvojio uigravanje ekipe koja je nastupala u Budimpešti.

"Želimo da igramo finale Balkanijade u slou piču. Ne zapostavljamo "fast pič" ženski, ali dve odlične bacačice su prestale da treniraju i polako se formiraju nove u klubovima. Cilj nam je i učešće na Evropskom seniorskom za muškarce. A pripremamo se i za novu neolimpijsku disciplinu bejzbol5, koju mogu da igraju članovi softbola i bejzbola, zajedno. Čekamo da domaćin tog takmičenja bude odlučen na Kongresu u februaru, u Viljnusu", istakao je Đorđević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.