Đorđević: Plaćeno odsustvo do kraja vanrednog stanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2020, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Plaćeno odsustvo do kraja vanrednog stanja

Ministar rada Zoran Đorđević najavio je danas da će Vladi Srbije predložiti da svi savesni poslodavci koji su prekinuli proizvodnju i poslali svoje radnike na plaćeno odsustvo imaju tu mogućnost do kraja vanrednog stanja i da im se to omogući bez dostavljanja dokumentacije i potrebnih saglasnosti.

"Prepoznali smo to kao jednu vrstu mogućeg problema kasnije, budući da 45 dana traje mogućnost da poslodavci koji su prekinuli proizvodnju pošalju svoje radnike na plaćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odsustvo, a posle toga mora da se posebno dostavlja dokumentacija za to, aplicira, traži mišljenje sindikata... Imajući u vidu sve to, predložiću vladi da se to produži do kraja vanrednog stanja", rekao je Đorđević uveren da će vlada taj predlog i uvažiti.

Istakao je da se resorno ministarstvo od početka ove krize rukovodilo time da se problem resi i pre nego što nastane.

"Ne želim da ljudi imaju bojzan šta ce raditi posle tih 45 dana kada su već bili toliko savesni i prihvatili tu vrstu troška, izaćićemo im u susret", rekao je ministar Tanjugu.

Kako je naveo, imajući u vidu instrukcije predsednika Aleksandra Vučića da je najveći interes u ovoj situaciji zaštita zdravlja građana, i da se sačuvaju radna mesta - na ovaj korak se odlučio u skladu sa tim opredeljenjem.

Takođe je naveo i da su sve vrste socijalnih davanja produžena do kraja vanrednog stanja i da sve informacije u vezi isplate građani mogu naći na sajtu resornog ministarstva.

Korisnicima kojima pravo na isplatu socijalnih davanja ističe 15. marta i kasnije, a nadležni organ nije odlučio o daljem korišćenju, to pravo produžava na osnovu ranije donetih rešenja, najduže tri meseca, odnosno dok traje vanredno stanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ðorđević: Plaćeno odsustvo do kraja vanrednog stanja

Izvor: Blic, 25.Mar.2020

Ministar rada Zoran Ðorđević najavio je danas da će Vladi Srbije predložiti da svi savesni poslodavci koji su prekinuli proizvodnju i poslali svoje radnike na plaćeno odsustvo imaju tu mogućnost do kraja vanrednog stanja i da im se to omogući bez dostavljanja dokumentacije i potrebnih saglasnosti.

Nastavak na Blic...

NSZ se prijavilo se 224 radnika koji su dobili otkaz

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2020, 14:18

Na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje ove nedelje elektronskim putem prijavilo se 224 radnika koji su dobili otkaz od početka vanrednog stanja, izjavio je danas ministar rada Zoran Đorđević i ponovo pozvao poslodavce da ne daju olako otkaze radnicima jer ovakva situacija neće trajati...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.