Đorđević: Možemo bolje

Izvor: MVP.rs, 13.Avg.2016, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Možemo bolje

Srpski selektor je pohvalio svoje izabranike.

Posle dva vezana poraza od Australije i Francuske u neizvesnim završnicama malo ko je očekivao da će Srbija pružiti najveći otpor Drim timu u dosadašnjem toku takmičenja na Igrama u Riju. Ali, Orlovi su zablistali, igrali su se košarke sa prvim favoritom za zlatnu medalju i na kraju izgubili meč na jednu loptu rezultatom 94:91. Imali su šansu za produžetak, ali je šut za tri poena Bogdana Bogdanovića ostao na obruču.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << />
Uprkos tome što je njegov tim izgubio meč, Aleksandar Đorđević je mogao da bude zadovoljan viđenim. Grešaka je, naravno, bilo, ali su srpski košarkaši ostavili više nego dobar utisak.

"I dalje mislim i verujem da možemo još bolje. Ovo je bila ohrabrujuća igra, potvrda onoga što smo radili i mnogo će značiti momcima u nastavku takmičenja", počeo je izlaganje nakon utakmice srpski selektor i potom pohvalio svoje izabranike:

"Igrali smo na način na koji treniramo. Ovo je naša igra. Šteta što Bogdanov šut na kraju nije ušao, jer bi bilo zasluženo da je lopta ušla u koš. Momci mogu da budu ponosni na ono što su uradili".

Srbija u poslednjem kolu igra protiv Kine. Pobedom u tom meču Orlovi bi obezbedili plasman u četvrtfinale i duel sa prvoplasiranom ekipom iz B grupe.

"Znamo šta nas čeka, Moramo sada da pobedimo Kinu koja igra sa visokim petorkama. Dobro postavljaju utakmice. Mislim da rastu i da su pokazali da imaju potencijal, pa ne smemo da se opustimo", zaključio je Đorđević.

Susret Srbije i Kine je na programu u noći između nedelje i ponedeljka od tri sata i 30 minuta.

(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.