Đorđević: Hvala igračima, klubovima i punoj dvorani!

Izvor: Mondo, 03.Dec.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Hvala igračima, klubovima i punoj dvorani!

Selektor "orlova" izjavio je da su igrači povremeno komplikovali iz želje da zadovolje publiku, ocenivši da je pobedu nad Grcima u velikoj meri doneo individualni kvalitet plejmejkera.

Aleksandar Đorđević izjavio je da je reprezentacija Srbije u meču kvalifikacija za Svetski kup protiv Grčke znala da iskoristi nedostatke u timu protivnika.

"Naša energija je bila dobra, spustili smo loptu u reket. Grci su hteli da nas uspore zonskom odbranom, ali smo završili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << utakmicu kako treba. Niko nije rekao da će biti lako. Takmičarska košarka se nekad možda ne svidi oku, ona ide na rezultat, zbog kojeg radimo i okupljamo se. Hvala igračima koji su došli i klubovima koji su nam izašli u susret. Hvala i punoj dvorani. Prepoznali su da treba da nas podrže, to izuzetno cenimo", poručio je selektor.

"Orlovi" mogu da obezbede treće mesto i odlazak u Kinu pobedom nad Estonijom u prvom meču februarskog "prozora". U slučaju kiksa, imaće duel sa Izraelom na domaćem parketu da se isprave.

"Videćemo sa kojim timom ćemo ići u Estoniju i da li ćemo uspeti da dobijemo neke od evroligaških igrača, bar za jednu utakmicu", izjavio je Đorđević.

On je naglasio da mu se nije svideo veliki broj izgubljenih lopti - 19.

"Mnoge greške nastale su iz želje da zadovoljimo publiku. To se ne radi. Mi smo veoma dobar tim, koji igra jednostavnu košarku. Tešku, ali efikasnu košarku i tako bi trebalo da nastavimo. Nisu nam bila potrebna neka komplikovana rešenja, ali naša energija generalno je bila dobra".

Govoreći dalje o problemu izgubljenih lopti, praktično je parafrazirao svoju izjavu sa okupljanja, pre nedelju dana.

"Košarka je rezultat rada, treninga, automatizma, koje je jako teško postići za tri dana. Zato se i rade pripreme pred velika takmičenja. Nismo dovoljno vremena proveli zajedno, ali individualni kvalitet često presuđuje i mi smo videli dve različite utakmice u tom kreativnom, plejmejkerskom delu", osvrnuo se na razliku u odnosu na gostovanje Izraelu, kada su poziciju "jedan" pokrivali Peno, Đoković i Avramović, u odnosu na partiju Stefana Jovića i Vasilija Micića protiv Grčke.

Kvalifikacije za Mundobasket su zbog podudaranja sa kalendarom Evrolige nametnule korišćenje igrača koji se u optimalnim okolnostima ne bi našli na spisku.

Đorđević kaže da je iz toga probao da izvuče najbolje.

"Imamo mlade igrače, koji se kroz ove utakmice hrane iskustvom i sve to im je sigurno važno. Sa druge strane, dobro je da imamo i igrače sa znanjem i iskustvom u rukama, da privedu kraju ovakve utakmice".



Izvor: Youtube/FIBA

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.