Đokovićeva rutina za plasman u treće kolo u Parizu

Izvor: RTS, 30.Maj.2019, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokovićeva rutina za plasman u treće kolo u Parizu

Prvi reket Srbije i sveta Novak Đoković je rutinski i ubedljivo sa 3:0 savladao Švajcarca Henrija Laksonena sa 3:0 u setovima. Naredni rival Novaku biće Italijan Karuzo.
Đoković je prvi međusobni duel sa Laksonenom dobio po setovima 6:1, 6:4 i 6:3, u meču koji je trajao 95 minuta.

Odlično je srpski as započeo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ovaj duel, slao precizne i jake udarce sa osnovne linije, kojima je "šetao" rivala, i za svega 23 minuta i dva napravljena brejka došao do vođstva. Bilo je 6:1.
Drugi set doneo je mnogo bolju i agresivniju igru švajcarskog igrača, koji je jednom uspeo da oduzme servis Novaku i to "sa nulom", ali je ipak dva puta poklekao u svojim servis-gemovima, pa je to bilo dovoljno Đokoviću da osvoji i drugi set, ovoga puta sa 6:4.
Treći i ispostaviće se poslednji set Nole otvara na idealan način – brejkom, koji kasnije rutinskom igrom čuva do samog kraja, kada pravi još jedan i dolazi do trećeg seta (6:3), maksimalne pobede i plasmana u treće kolo pariskog grend slema.

Naredni rival biće mu Italijan Salvatore Karuzo, trenutno 147. igrač na ATP listi.
On je u glavni žreb došao iz kvalifikacija, a do duela sa Novakom nakon pobede protiv Žila Simona od 3:0. Taj meč planiran je za subotu.
Tok meča: 
15.59 – Novim brejkom, Đoković dolazi do 6:3 u trećem setu i ukupne pobede od 3:0, koja ga vodi u treću rundu pariskog grend slema.
15.45 – Na sredini trećeg seta Đoković rutinskom igrom čuva rano stečeni brejk, 4:2. 
15.33 – Potvrda brejka, 2:0 za srpskog i svetskog broja jedan. 
15.29 – Idealan početak za Đokovića u trećem setu, brejk već u prvom gemu uz odlične udarce. Čini se da Novak želi što pre da završi ovaj "posao"... 
15.25 – Dobar servis-gem za Đokovića u desetom gemu trećeg seta bio je dovoljan za osvajanje tog dela igre sa 6:4 i dolaska na set od plasmana u treće kolo. 

15.18 – Potvrđuje Đoković brejk uz malo muke, vodi sa 5:3. 
15.13 – Treći uzastopni brejk u drugom setu, drugi za Novaka, koji sada vodi sa 4:3 i ima vrlo bitan servis. 
15.08 – Ekspresno, "sa nulom" Laskonen vraća brejk, 3:3. 
15.05 – Posle velike borbe, najdužeg gema u dosadašnjem toku meča Đoković koristi petu brejk šansu, dolazi do prednosti od 3:2 i ima servis. Laksonen znatno agresivniji i precizniji nego u prvom setu... 
14.50 – Drugi set počinje sigurnim servisima oba igrača, 1:1. 
14.45 – Nekako je Laksonen uspeo da osvoji gem na svoj servis, ali je Novak potom osvojio svoj četvrti, za osvajanje prvog seta, rezultatom 6:1. 

14.33 – Ubrzo posle prvog, evo i drugog brejka za Đokovića. Sjajnim udarcima sa osnovne linije prvi reket sveta "teroriše" Švajcarca na startu. 
14.26 – Već u prvom servis-gemu Laksonena, Novak pravi brejk, vodi sa 2:0 i ima servis. Odličan, pre svega siguran početak srpskog asa. 
14.20 – Počeo je meč, Novak prvi servira... 
14.13 – Igrači su izašli na teren, meč uskoro počinje... 
13.07 – Naomi Osaka i Viktorija Azarenka igraju treći set na terenu "Suzan Lengle", pa meč Novaka Đokovića neće početi pre 14.00.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajović ubedljiv za plasman u treće kolo i duel sa Zverevom

Izvor: RTS, 30.Maj.2019

Dušan Lajović u tri seta savladao Eliota Benšetrita (6:3, 6:3, 6:4) i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, gde će mu protivnik biti Nemac Aleksander Zverev. Taj meč na programu je u subotu, uz direktan prenos na RTS-u. . ...

Nastavak na RTS...

NOLE EKSPRES! Đoković počistio Laksonena za 3. kolo Rolan Garosa! Sledeći je Karuzo

Izvor: Kurir, 30.Maj.2019

Najbolji svetski teniser Novak Đoković savaladao je Švajcarca Henrija Laksonena i plasirao se u 3. kolo Rolan Garosa.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.