Đoković u polufinalu Pariza

Izvor: B92, Beta, 14.Nov.2009, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u polufinalu Pariza

Srpski teniser Novak Đoković izborio je plasman u polufinale Mastersa u Parizu pobedom nad Šveđaninom Robinom Soderlingom.

Đoković je do trijumfa došao posle tri seta, rezultatom 6:4, 1:6 i 6:3, a trećeg tenisera sveta u borbi za finale očekuje duel sa Rafelom Nadalom, koji je bio bolji od Žo-Vilfrida Conge sa 7:5, 7:5. Porazom od Đokovića Soderling je izgubio šanse da se plasira na završni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Masters, koji za deset počinje u Londonu.

Meč Đokovića i Soderlinga obeležile su mnogobrojne greške, spora igra srpskog tenisera i nervoza Šveđanina, kojem je taj meč mnogo značio.

Posle dva gema u kojima su obojica tenisera osvojili svoj servis Đoković je prvi došao do brejka. Soderling je uzvratio u osmom gemu, ali je potom izuzetno loše servirao i bez osvojenog poena je prepustio poen protivniku, koji je uz dobijen gem na svoj servis došao do vođstva od 1:0 u setovima.

U drugom setu viđena je lošija igra Đokovića, što je Soderling iskoristio i napravio brejkove u drugom i šestom gemu i to mu je bilo dovoljno da dođe do izjednačenja.

Igru iz prvog i drugog seta, sa mnogo grešaka, Đoković i Soderling su ponovili i u trećem, ali je Đoković bolje odigrao poene na svoj servis, i uz brejk u osmom gemu lako je završio posao već u narednom gemu.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 2.750.000 dolara.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.