Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u polufinalu Majamija

MAJAMI - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Masters turnira u Majamiju, pošto je večeras pobedio Francuza Žo-Vilfreda Congu sa 2:0 u setovima (6:3,6:4).

Đoković je poslednji put pobedio Congu na Otvorenom prvenstvu Australije 2008, a zatim četiri puta izgubio.

U prvom setu Đoković je poveo sa 5:2, dozvolio zatim protivniku da osvoji još jedan gem i onda završio prvi set.

U nastavku igre bilo je mnogo neizvesnije. Sredinom drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << seta, srpski teniser je zbog bolova u stomaku značajno spustio ritam igre i koncentrisao se samo na gemove u kojima je on imao servis.

Đoković, koji je tokom meča napravio dva brejka i dobio sve gemove na svoj servis, je popustio kod rezultata 4:2 i u finišu meča je delovao malaksalo i iscrpljeno. Dvedesetčetvorogodišnji Conga je bez problema dobio poslednja dva gema na svoj servis, dok se naš reprezentativac dosta mučio da realizuje svoj servis.

Poslednja dva gema Đoković je osvojio nakon dosta problema i velike borbe. Iako bez dovoljno snage, srpski teniser je uspeo da ostane koncentrisan, pa je veoma pametnom igrom sprečio neugodnog rivala da preokrene rezultat.

Đoković će se u polufinalu sastati s pobednikom meča između Švajcarca Rodžera Federera i Amerikanca Endija Rodika.

Masters u Majamiju se igra za ukupan nagradni fond od devet miliona dolara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.