Đoković u osmini finala Kvinsa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u osmini finala Kvinsa

LONDON - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira "Kvins klub" u Londonu pobedivši danas u drugom kolu Hrvata Roka Karanušića sa 2:0 u setovima - 6:2, 7:6 (9:7).

Treći teniser sveta je u prvom setu protiv Karanušića, koji zauzima 112. mesto na ATP listi, napravio brejk u prvom i sedmom gemu i bez većih teškoća poveo sa 1:0.

U drugom setu, međutim, dvadesetpetogodišnji Hrvat je pružio mnogo jači otpor. Đoković je napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << brejk u trećem gemu za vođstvo od 2:1, a kod vođstva od 5:4 je servirao za pobedu.

Karanušić je uzvratio brejkom i izjednačio na 5:5, da bi potom na svoj servis stigao do neočekivanog vođstva od 6:5. Srpski teniser, koji je u Kvinsu postavljen za drugog nosioca, imao je dosta problema dok nije izborio taj-brejk, nakon što je Hrvat propustio dve set lopte.

Đoković je u taj-brejku ipak bio prisebniji i precizniji, iako je Karanušić vodio sa 4:1 i 5:3. Naš teniser je iskoristio prvu meč loptu pri vođstvu od 8:7, pa će sada u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela u kojem su rivali Janko Tipsarević i Čeh Ivo Minar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.