Đoković u izboru za prestižnu nagradu

Izvor: B92, 05.Dec.2023, 13:11

Đoković u izboru za prestižnu nagradu

Britanski "Bi-Bi-Si" je objavio listu kandidata za nagradu sportiste godine koju dodeljuje taj medij.

Tu nagradu je prethodne godine osvojio Lionel Mesi, koji je predvodio Argentinu do titule na Svetskom prvenstvu.

Fudbalera Intera iz Majamija nema u konkurenciji ove godine, ali je zato tu Novak Đoković.

Možemo slobodno reći da je srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teniser i favorit ispred ostalih petoro kandidata. "Bi-bi-si" ističe da je Đoković u prethodnoj godini izjednačio rekord Margaret Kort po broju osvojenih Grend slem titula (24) i nadmašio onaj Štefi Graf po broju nedelja na vrhu ATP liste.

Pored Đokovića, nominovani su i fudbaler Mančester sitija Erling Haland, vozač Red Bula u F1 šampionatu Maks Ferstapen, američka gimnastičarka Simon Bajls, španska fudbalerka i aktuelna vlasnica "Zlatne lopte" Aitana Bonmati, kao i južnoafrički ragbista Sija Kolisi koji je kao kapiten predvodio svoju reprezentaciju do rekordne četvrte titule svetskog prvaka.

Glasanje je otvoreno do 12. decembra, dok će 19. biti saopšteno ime pobednika. Možete glasati ovde, posle obavljene registracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKO PRIZNANJE ZA NOVAKA: Bristanski BI-BI-SI svrstao Đokovića u izbor za sportistu godine!

Izvor: HotSport.rs, 05.Dec.2023

Lep gest. Čuveni bristanski BI-BI-SI objavio je listu kandidata za nagradu sportiste godine koju dodeljuje taj medij, a među njima našao se i najbolji teniser sveta  Novak Đoković. Prošle godine ovu prestižnu nagradu osvojio je fudbaler Inter Majamija, Lionel Mesi koji sada nije u konkurenciji. ...

Nastavak na HotSport.rs...

ONAJ VAŽNIJI SE I DALJE ČEKA, ALI DRUGI JE PAO: Novak oborio Konorsov rekord

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023

Srpski teniser u svom vlasništvu ima skoro sva najbitnija dostignuća...Novak Đoković drži u svojim rukama praktično sve najvažnije rekorde u tenisu, ali još uvek neki izmiču, kao što je onaj za najveći broj osvojenih titula koji sa 109. drži Džimi Konors. Srpski teniser je trenutno na 98....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Mesiju titula sportiste godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2023, 11:51

Kapiten argentinske fudbalske reprezentacije i napadač Intera iz Majamija Lionel Mesi (36) proglašen je sportistom godine u izboru časopisa Tajm (Time) za 2023. nakon što je rekordni osmi put osvojio Zlatnu loptu i s Argentinom osvojio titulu svetskog prvaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.