Izvor: Politika, 15.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u četvrtfinalu u Indijen Velsu

Naš teniser savladao Francuza Benetoa sa 6:3, 6:1 Za Jelenu Janković i Anu Ivanović dveri četvrtfinala u Indijen Velsu imale su sto brava. Novak Đoković ih je razvalio za sat i po. Naš teniser (13. na svetskoj rang-listi), 12. nosilac, savladao je u osmini finala Francuza Žilijena Benetoa (46) sa 6:3, 6:1. Sledeći rival biće mu uspešniji iz sinoćnjeg španskog okršaja između Karlosa Moje (36) i 14. nosioca Davida Ferera (15).

Đoković se revanširao francuskom igraču >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << punom merom, jer ga je Beneto lane eliminisao već u prvom kolu u Indijen Velsu (6:3, 6:4). Bio je to njihov prvi međusobni duel.

U početku se činilo da će ka pobedi da se ustremi onaj koji se ne pokoleba na svoj servis. Brejk je prvo pretio našem igraču pošto je Francuz u sedmom gemu poveo sa 40:0 u poenima. Ko zna kako bi se događaji razvijali na prednost Benetoa od 4:3 da Đoković u teškoj sitauaciji nije udario po njemu iz svih oružja. Ne samo što je odoleo tom iskušenju, već i istom takvom kada je servirao sledeći put, a Francuz sa 40:0 pretio da se vrati u set. Ništa mu nije pomoglo. Đokoviću je pripalo sedam gemova uzastopce pa je njegovim vođstvom od 4:0 u drugom setu pitanje četvrtfinaliste praktično bilo rešeno.

Ivanovićeva kao deseti nosilac poklekla je pred Austrijankom Sibil Bamer (46) sa 6:7 (6:8), 6:0, 6:3. Našoj drugorangiranoj teniserki (14. mesto) pogled je počeo da puca ka četvrtfinalu kada se zbog povrede povukla njena moguća protivnica u trećem kolu Ruskinja Jelena Dementjeva (8). Njeno mesto u žrebu je zauzela Bamerova kao 33. nosilac (skeleton u Indijen Velsu je s 32. nosioca, kao na četiri najveća turnira) pa ako se Ivanovićeva, koja je u prva dva meča izgubila samo šest gemova, ponadala da joj je ruska teniserka učinila uslugu, grdno se prevarila.

Najbolja austrijska igračica (26 godina), koja se tek nedavno prvi put domogla trofeja s turnira VTA i to na manjem takmičenju, u Pataja sitiju (Tajland), održala je lekciju našoj teniserki. Ivanovićeva, mada je tek nekoliko godina u profesionalnoj konkurenciji, gotovo da se i ne seća da je samo jednom izgubila set bez osvojenog gema.

Bilo je to na turniru ITF u Bukureštu (fond za nagrade 10.000 dolara), u avgustu 2003, kada se tada 15-godišnja Ivanovićeva prvi put ogledala kao profesionalac i osvojila prva tri boda za VTA listu, pošto je dogurala do polufinala. Izgubila je od 12 godina starije Nemice rumunskog porekla Antonele Vojne sa 5:7, 6:0, 6:3. Praznih ruku u setu je ostajala retko čak i kao juniorka.

– Nisam igrala dobro, a Bamerova je bila sjajna. Ovaj poraz je dobar za učenje, za uviđanje šta je trebalo da učinim drugačije, – izjavila je Ivanovićeva.

Da je savladala Austrijanku, mogla je da se nada i za polufinalu. Borila bi se s Francuskinjom ruskog porekla Tatjanom Golovin (19), 13. nosiocem, koju je pobedila u svih pet međusobnih duela. Njoj je četvrti nosilac Ruskinja Nađa Petrova (7) predala meč četvrtog kola.

G. A.

[objavljeno: 15.03.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.