Izvor: RTS, 28.Okt.2020, 21:05

Đoković slomio otpor Ćorića za četvrtfinale i novi veliki rekord

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Beču pobedom nad žilavim Bornom Ćorićem, rezultatom 7:6 (13-11), 6:3. Đoković je uspeo da slomi otpor hrvatskog igrača i, osim plasmana među osam najboljih, potvrdi još jedan veliki rekord.
Trijumfom nad Bornom, Novak je matematički obezbedio da će biti "broj 1" na kraju godine, šesti put >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u karijeri.

Đoković je stigao do novog velikog rekorda i izjednačio se sa legendarnim Pitom Samprasom, a iza sebe ostavio najveće rivale Rodžera Federera i Rafaela Nadala, kao i Džimija Konorsa.
Iako ATP neće odmah potvrditi da će srpski igrač biti najbolji na kraju sezone, pošto postoji teoretska mogućnost promene ako Nadal nastupi u Sofiji, Đoković može da bude opušteniji i napadne prvo titulu u Beču, a potom i pokuša da uveća razliku u odnosu na najveće pratioce.
Što se tiče duela sa Ćorićem, obeležio ga je neizvestan prvi set u kojem je viđeno mnogo grešaka, potom dramatičan taj-brejk u kojem je spasao čak četiri set lopte, kada je slomio otpor rivala.
Nije izgledao Novak kao igrač koji dominira, štaviše, Hrvat je bio taj koji je u većini poena diktirao ritam, ali se stegao u najvažnijim trenucima. Kada god je imao set lopte, neke i na svoj servis, propuštao je velike prilike i osvajač 17 grend slemova mu je praktično "ukrao" taj deo igre.
U drugom je, očekivano napao uzdrmanog protivnika, odmah mu oduzeo servis i bilo je jasno da trenutno 24. igrač na ATP rang listi više nema šta da traži.
Osvajač 17 grend slemova imaće dan pauze, a u sledećoj rundi igraće sa pobednikom meča Hubert Hurkač – Lorenco Sonego.
Turnir u Beču igra se za nagradni fond od 1.409.510 evra.
 
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak stigao Samprasa i učinio nešto što nisu Federer i Nadal!

Izvor: RTS, 28.Okt.2020

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom nad Bornom Ćorićem u drugom kolu ATP turnira u Beču matematički je obezbedio da će biti "broj 1" na kraju godine, šesti put u karijeri. Đoković je stigao do novog velikog rekorda i izjednačio se sa legendarnim Pitom Samprasom, a iza sebe...

Nastavak na RTS...

Đoković preko Ćorića u Beču do novog rekorda

Izvor: Radio 021, 28.Okt.2020

Novak Đoković savladao je Bornu Ćorića sa 2-0 u setovima (7:6, 6:3) i plasirao se u četvrtfinale turnira u Beču...On je ovim trijumfom gotovo i osigurao prvo mesto na kraju godine...To se neće desiti jedino ukoliko Rafael Nadal odluči da se prijavi za Sofiju, koja je na programu odmah nakon Pariza,...

Nastavak na Radio 021...

POEN KOJIM JE NOVAK STIGAO SAMPRASA: Ovim udarcem Đoković je ostvario dečački san! VIDEO

Izvor: Kurir, 28.Okt.2020

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Beču, pošto je savladao Hrvata Bornu Ćorića 7:6, 6:3, a što je još važnije on je ovom pobedom obezbedio prvo mesto na ATP listi do kraja 2020. godine i tako se izjednačio sa svojim idolom Pitom Samprasom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.