Đoković sjajnim gestom uzvratio Brazilcima za fenomenalnu podršku protiv Hrvata (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 07.Avg.2016, 04:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković sjajnim gestom uzvratio Brazilcima za fenomenalnu podršku protiv Hrvata (FOTO)

Novak Đoković je jedna od najvećih zvezda na Olimpijskim igrama u Riju, a koliko ga brazilska publika voli moglo je da se vidi u duelu dublova Srbije i Hrvatske u kome su najbolji teniser sveta i Nenad Zimonjić ubedljivo savladali Čilića i Draganju sa 6:2, 6:2.

Posle trijumfa Novak i Nenad su se posebno zahvalili brazilskoj publici i proslavili su sa njima, podelivši im rekvizite.

- Atmosfera je bila neverovatna, publika je bila fantastična. Mi smo jako zahvalni na njihovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << podršci. S jedne strane, znamo koliko smo dobrodošli od početka ovde, ali nismo znali da će u ovoj proporciji podrška biti doživljena i stvarno je nešto što ostaje zapamćeno za sva vremena i što je nama dalo krila da odigramo kako smo odigrali - rekao je Đoković novinarima.

Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

- Kada se u obzir uzme činjenica da sam ja u poslednje dve godine odigrao četiri-pet dubl mečeva i da sa Nenadom nismo imali mnogo uspeha jer smo izgubili i u Dejvis kupu i u Torontu, da na ovaj način počnemo protiv kvalitetnog dubl para je izuzetno dobro i nadamo se da ćemo nastaviti tako - rekao je Đoković.

Srpski dubl u narednom kolu najverovatnije čeka brazilski par Soareš - Melo, pa Novak i Nenad neće imati podršku sa tribina, iako Novak na svojoj opremi ima i boje brazilske zastave, o čemu su ga novinari pitali.

Foto: Guliver/Chris Graythen/Getty Images

- Mi ćemo se hraniti tom energijom koja god da je na terenu. Što se tiče boja, nije to ništa sponzorski to nosim samo sad za intervju. Ne bih da izgledam prepotentno, kao što izgledam, ali ovo je neki način da iskažem zahvalnost Brazilcima - rekao je Novak.

Vários passam ignorando, Djokovic fez questão de parar mesmo com a organização tirando ele de lá. #1 pic.twitter.com/QmD2mZZEGg

— Ana Ivanovic Brasil (@AnaIvanovicBR) August 7, 2016

I Zimonjić je takođe bio posebno nadahnut zbog atmosfere na tribinama i priznao je da tako nešto nije imao prilike često da doživi.

- Iskreno, nismo znali šta da očekujemo, ali ovo je nešto što svaki sportista može da poželi. Meni je drago da igram sa Novakom, da smo zajedno doživeli ovo. Retke su prilike da bilo koji sportista može da prođe kroz ovo.

- On, naravno, ima podršku gde god se pojavi u svetu, ali ovo je neki drugi nivo. Možemo da budemo presrećni kako smo igrali i da budemo zadovoljni početkom turnira - rekao je Zimonjić.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.