Izvor: RTS, 29.Sep.2022, 20:51

Đoković se pobedom vratio na teren – Anduharu samo tri utešna gema

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Španca Pabla Anduhara sa 2:0 u setovima (6:0, 6:3) u drugom kolu ATP turnira u Tel Avivu.
Srpskom teniseru je 86 minuta bilo dovoljno da pobedi španskog veterana u Tel Avivu, pa će u četrtfinalu igrati protiv Kanađanina Vaseka Pospišila.

Đoković se tako posle 81 dana pobedom vratio na ATP tur. Iako je nedavno igrao egzibicioni Lejver kupu u Londonu, gde se Rodžer Federer oprostio od profesionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tenisa, jedan od najboljih igrača svih vremena nije odigrao zvaničan meč još od titule na Vimbldonu.
Đoković je danas od samog početka bio motivisan i odličan – lako je osvojio prvih pet gemova. Španac je tek u šestom pružio ozbiljniji otpor, ali je Srbin iskoristio treću brejk, ujedno i set loptu.
Bio je ovo 107. set u Đokovićevoj karijeri u kojem protivniku nije prepustio nijedan gem.
Na početku drugog seta odigran je neverovatan gem – Anduhar je prvi put na meču odbranio svoj servis, ali nakon 22 minuta i više od 30 odigranih poena.
Pružio je Španac snažniji otpor u drugom setu, nije ponovo ostao na nuli, ali mu je Đoković u osmom gemu oduzeo servis i rutinski priveo meč kraju.
Ovo je bio prvi Đokovićev meč u Izraelu još od 2006. godine, kada je predstavljao Srbiju u Dejvis kupu.
Turnir u Tel Avivu, iz serije 250, igra se za nagradni fond od 949.475 dolara.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Djoković ubedljivo do četvrtfinala Tel Aviva

Izvor: Beta, 29.Sep.2022

Srpski teniser Novak Djoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Tel Avivu, pošto je večeras u dva seta pobedio Španca Pabla Anduhara 6:0, 6:3.Sedmi teniser sveta je do pobede nad 115. igračem na ATP listi stigao posle sat i 27 minuta igre.Djoković je ubedljivo stigao do pobede, prepustivši...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.