Đoković savladao Vavrinku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2009, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković savladao Vavrinku

BAZEL - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Bazelu savladavši danas u četvrtfinalnom meču Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 2:1 u setovima - 3:6, 7:6 (7:5), 6:2.

Bio je to sjajan duel, njihov ukupno deveti međusobni, a treći teniser sveta sada vodi protiv dve godine starijeg Švajcarca sa 7:2.

Mora se reći da je Đoković uložio dosta napora dok konačno nije srušio otpor 21. igrača sa ATP liste. Vavrinka je bio veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << raspoložen za igru, pa je zdušno bodren od domaće publike prilično lako dobio prvi set.

U drugom je, čak, brejkom stigao do vođstva od 4:3 i u tim trenucima činilo se da će prekinuti seriju od pet uzastopnih poraza od Srbina. Međutim, kako je meč odmicao, Đoković je polako "nameštao ruku", stabilizovao je igru, pa je uzvratio brejkom i usledio je uzbudljiv taj brejk.

Kada je dobio drugi set i izjednačio na 1:1, srpski teniser se u trećem potpuno razmahao. Sigurnim servisima i preciznim udarcima nametnuo je ritam kojeg Vavrinka nikako nije mogao da prati. Veoma brzo Đoković je stekao prednost od 4:0 i već tada nije bilo dileme po pitanju ishoda meča, koji je oduševio posetioce dvorane u Bazelu.

Đoković je iskoristio prvu meč loptu i trijumfalno okončao borbu protiv Vavrinke posle dva časa i 19 minuta igre.

U borbi za finale Đoković će igrati protiv Čeha Radeka Štepaneka, koji je pobedio Hrvata Marina Čilića sa 4:6, 6:3, 6:3. Štepanek je trenutno 14. teniser sveta i do sada je sa Srbinom odigrao pet mečeva, u kojima je samo jednom slavio.

Od četiri pobede nad Čehom, Đoković je poslednju izborio u osmini finala ovogodišnjeg US Opena - 6:1, 6:3, 6:3.

Turnir u Bazelu se igra za ukupan nagradni fond od 1,75 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vavrinka protivnik Djokovića u četvrtfinalu

Izvor: SrbijaNet.rs, 06.Nov.2009

Srpski teniser Novak Djoković igraće u četvrtfinalu turnira u Bazelu protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke, koji je večeras savladao Finca Jarka Nijeminena sa 2:1 u setovima 7:5, 2:6, 6:1. Ranije danas Djoković je u osmini finala deklasirao Čeha Jana

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Đoković danas protiv Vavrinke

Izvor: Radio 021, 06.Nov.2009

Novak Đoković igra danas u četvrtfinalu turnira u Bazelu protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke. Taj meč treba da počne oko 16h. Sa ovog turnira juče je eliminisan Viktor Troicki, ali će zato u paru sa Nemcem Kristoferom Kasom u polufinalu dublova sutra igrati protiv Nenada Zimonjića i Kanađanina...

Nastavak na Radio 021...

Bazel: Đoković u finalu posle dramatičnog preokreta

Izvor: Vesti-online.com, 07.Nov.2009, 20:00

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira u Bazelu, pošto je pobedio Čeha Radeka Štepaneka sa 2:1, po setovima 6:7, 7:5, 6:2.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.