Đoković osvojio Peking

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Okt.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković osvojio Peking

Najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković osvojio je 32. titulu u karijeri pošto je u finalu ATP turnira u Pekingu savladao Francuza Žoa Vilfreda Congu sa 7-6 (7-4), 6-2.

– Nadam se da su svi uživali u finalu. Presrećan sam što sam ponovo postao šampion u Pekingu. Conga danas nije imao sreće…– rekao je Đoković po završetku meča koji je dobio sa 2:0 u setovima (7:6, 6:2).
Najbolji srpski teniser šampionski pehar u Pekingu prethodno je osvojio 2009. i 2010. godine.
Prošle sezone nisam igrao zbog povrede, ali vratio sam se i pobedio. Osećaj je neverovatan. Svaki put kada dođem da igram u Aziji imam priliku da vidim koliko napreduje tenis i u Pekingu i u Šangaju i veoma mi je drago zbog toga – dodao je Đoković.
On je posle izjave date na terenu zamoljen da zajedno sa skupljačima lopti zaigra uz trenutno muzički svetski hit „Gangnam stil”.
Iako je delovalo da mu nije prijatno zbog toga, Đoković je to učinio i dobio veliki aplauz publike.
Đoković iz Pekinga putuje pravo u Šangaj gde danas počinje turnir iz Masters serije 1000, koji se igra za nagradni fond od tri miliona i 531.600 dolara.
Na turniru u Šangaju srpski teniser je u prvom kolu slobodan a u drugom će se sastati sa pobednikom duela Grigor Dimitrov (Bugarska) – Pablo Anduhar (Španija).
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Đoković osvojio turnir u Pekingu

Izvor: Glas javnosti, 07.Okt.2012

PEKING - Najbolji srpski teniser Novak Đoković treći put u karijeri osvojio je turnir u Pekingu. Drugi reket sveta je u finalu savladao Žoa-Vilfreda Congu rezultatom 2:0 (7:6 (7:4), 6:2)...Đoković je osvojio 500 ATP poena i smanjio zaostatak za Federerom na ispod 1.000 poena. Naredne sedmice dvojica...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.